Türkiye
İtfaiye ekibi kurtardıkları, bir bacağı ampute edilen kediyi sahiplendi


 MUÄžLA’nın Bodrum ilçesinde, otomobilin motoruna sıkışan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı. Götürüldüğü veterinerde parçalanan saÄŸ ön bacağı ampute edilen ve yaklaşık 1 aylık tedavi süreci tamamlanan kediyi itfaiye ekipleri sahiplenip, ‘Tripod’ ismini verdi.
Bodrum Ä°tfaiyesi’ne geçen 3 Aralık’ta Çarşı Mahallesi’ndeki bir otomobilin motor kısmına sokak kedisi sıkıştığı ihbarı yapıldı. Otomobilin motor kayışına sıkışan kedi, kurtarıldı. Veterinere götürülen kedi saÄŸ ön bacağını kaybetti. Tedavisi tamamlanan kediyi itfaiye ekipleri sahiplendi. Kedi, veteriner kontrolünde itfaiyeye getirilerek yeni yuvasına teslim edildi. Ä°tfaiye ekipleri, kediye ‘Tripod’ ismini verdi.
Tedavi sürecinin yaklaşık 1 ay sürdüğünü belirten Veteriner Hekim Ender Çolak, “Ä°tfaiye ekiplerimizin bize ihbarıyla gelen yavru kedimizim araçta sıkıştığı ve ön bacaklarında parçalanma izleri ile enfeksiyon vardı. Tedavisinin ardından saÄŸ ön bacağının ampute edilmesiyle hayatına 3 bacaklı olarak devam ediyor. Ä°tfaiye ekiplerimiz, ‘Sahiplenir burada bakarız’ dediler. Biz de bütün tedavileri tamamlayıp kedimizi saÄŸlıklı bir ÅŸekilde ekiplerimizle teslim ettik” dedi.
Ä°tfaiye eri ÇaÄŸatay Uysal ise sıkıştığı yerden kurtardıkları kediyi tedavisinin ardından sahiplendiklerini belirterek, “O artık itfaiyenin yeni bir personeli oldu” diye konuÅŸtu.
Â
