Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

İtalya Başbakanı Meloni ve İngiltere Başbakanı Starmer bir araya geldi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Londrada yapacakları baş başa görüşme öncesi basına açıklamada bulundu. Meloni, özel bir dönemde olduklarını vurgulayarak, “Bu dönemde birbirimizle konuşmak ve koordinasyon çok önemli. Bu zirveye ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Meloni, Ukraynada kalıcı barış hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını dile getirerek, “Batının bölünmesi riskini önlememizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu noktada İngiltere ve İtalya birleştirici bir rol oynayabilir. Ben de ABD ile Avrupa liderleri arasında bir zirve teklif ettim. Eğer ayrışırsak bu, bizi daha zayıf hale getirecektir” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Starmer ise çok önemli bir dönemde bir araya geldiklerini söyleyerek, geçen yıl Romada yaptıkları görüşmede ekonomi, göç, savunma ve güvenlik gibi ortak meseleleri ele aldıklarını bildirdi. Starmer, iki ülkeyi ilgilendiren ortak konulara benzer düşünceyle yaklaştıklarını da kaydetti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • İtalya Başbakanı Meloni ve İngiltere Başbakanı Starmer bir araya geldi. (DHA)

  • İtalya Başbakanı Meloni ve İngiltere Başbakanı Starmer bir araya geldi. (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir