Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

İsviçre Büyükelçisi, Dışişleri’ne çağrıldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İSVİÇRE’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, dün Zürih’te gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan eylemler nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, dün Zürih’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan maket yakma ve pankart açma eylemleri nedeniyle Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından bakanlığa davet edildi. Görüşmede, Büyükelçi Ruch’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu tür saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek, olaya ilişkin soruşturma başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılması talep edildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam