Dünya

İsviçre, ABD’nin İran için keşif uçuşu talebini reddetti

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İsviçre Federal Konseyi, İrandaki saldırılara ilişkin ABDden gelen 2 keşif uçuşu talebini ‘tarafsızlık yasası’ gereğince reddettiğini bildirdi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Federal Konseyin, ABD askeri uçakları için çeşitli üslere yönelik uçuş talepleri hakkında karar aldığı vurgulandı. Açıklamada, “ABDnin, İrandaki savaşla ilgili 2 talebi reddedilirken, bir bakım uçuşu ve nakliye uçakları için yapılan iki üstten uçuş talebi onaylandı” ifadelerine yer verildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

ABD ile İsrailin İranı hedef almaya başladığı 28 Şubattan bu yana Orta Doğuda şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedilen açıklamada, saldırıların sürdüğü ABD, İsrail ve İran arasındaki ilişkilerle ilgili ‘tarafsızlık hukukunun’ uygulandığına dikkat çekildi. Federal Konseyin gelecekteki başvurular için kriterler belirlediğinin altı çizilerek, “Çatışmayla açıkça ilgisi olmayan gelecekteki talepler onaylanacak. Ancak bu tür uçuş talepleri, normal operasyonların ötesine geçiyorsa ve bu uçuşların amacı belirlenemiyorsa reddedilecek. Yaralıların taşınması da dahil insani ve tıbbi amaçlı uçuşlara ilişkin talepler onaylanacak” denildi.

Açıklamada, ABDnin, açıkça belirlenmiş devlet uçakları için yıllık izin uygulamasına devam edildiği aktarılarak, özellikle ABD, İsrail ve İran arasındaki çatışmada askeri destek teşkil edecek devlet uçuşlarının bu kapsamın dışında tutulduğu bildirildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version