Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

İsveç, ABD’nin DEI politikalarına ilişkin talebini reddetti

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Stockholm Belediye Meclisi, ABD Büyükelçiliği’nin Trump yönetiminin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) politikalarını geri çekme yönündeki talebini reddetti. ABDnin Stockholm Büyükelçiliği, 29 Nisan’da şehir planlama ofisine gönderdiği e-postada, İsveçli yetkililerden mütteahitlerin ‘ABD’nin ayrımcılık karşıtı yasalarını’ ihlal edecek şekilde DEI’yi teşvik eden hiçbir program yürütmediğine dair bir sertifika imzalamalarını istedi. Belediye meclisi ise bugün yaptığı açıklamada, büyükelçiliğin bu talebine uymayacaklarını ve konuya ilişkin resmi bir yanıt vermeyeceklerini bildirdi.

ABD’nin Avrupa’daki diğer diplomatik temsilcilikleri olan Fransa, Belçika ve Barcelona’daki büyükelçiliklerin de benzer taleplerde bulunduğu ancak bu girişimlerin yerel yönetimler ve kamuoyundan tepki aldığı belirtildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam