Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

YARIM ASIRLIK KANUN USTASI PARKTA ÇALMAYA BAŞLADI 

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

PANDEMÄ° tedbirleri kapsamında iki yıl önce birçok mekânın kapanmasıyla çoÄŸu müzisyen çareyi sokaklarda müzik yapmakta buldu. 55 yıldır kanun çalan ve birçok ünlü sanatçının orkestrasında görev alan 67 yaşındaki Mustafa Uysal, iki sene önce NiÅŸantaşı Sanat Parkı’nda kanun çalmaya baÅŸladı. Tedbirlerin kaldırılmasına raÄŸmen Uysal her gün parka gelerek müzik yapmaya devam ediyor. 

2020 yılında pandemi tedbirleri sebebiyle mekanlar kapatıldı. Bunun üzerine birçok müzisyen mesleÄŸi bırakırken, bazıları sokaklarda çalmaya baÅŸladı. 55 yıldır birçok sanatçının orkestrasında yer alan 67 yaşındaki Mustafa Uysal, 2 yıl önce NiÅŸantaşı’nda bulunan Sanat Parkı’nda bir bankta çalmaya baÅŸladı. Tedbirlerin kaldırılmasına raÄŸmen yarım asırlık usta o bankta çalmayı sürdürdü. Uysal parkta çalmaktan çok mutlu olduÄŸunu, yıllar önce sokaklarda insanlara müzik yapmamasından piÅŸman olduÄŸunu ifade etti. 

“BU KADAR MUTLU OLACAÄžIMI BÄ°LSEM 50 YIL ÖNCE SOKAKTA ÇALARDIM” 

Kanun ustası Mustafa Uysal, “Saat 11 ile 19 arası devamlı burada oluyorum. Sevenlerimiz dostlarımız saÄŸ olsunlar burada bizi yalnız bırakmıyorlar. Buraya gelip parkta benim kanun çalmamı dinliyorlar. Artık ben de alıştım, pandemiden dolayı burada gündüzleri gelip kanun çalıyorum. Benim için de çok büyük bir mutluluk oluyor. Hem stresimi atıyorum hem de iyi kötü bir harçlık parasını alıp evimize gidiyoruz. Hayat böyle devam ediyor. Ben 55 yıldır kanun ve kaşık çalarım. 55 yıldır hep sanatçıların arkasında bu iÅŸi yaptım. Kumkapı’da da 25 yıldır devamlı kanun çalıyorum. Parkta çalmak inanın, beni çok büyük mutlu ediyor. Parkta çalmanın da çok büyük bir zevki oluyor. 11 yaşından beri tam kanun çalıyorum. Ä°nsanlar bana karşı çok iyi davranıyorlar. ‘AÄŸabey çok mutlu olduk, böyle bir kanunla sizi dinlemek bize rast gelmez’ diye dönüş yapıyorlar. Ben de mutlu oluyorum onlarla” dedi. 

Kanun ustası Uysal pandemide çok zorluk çektiÄŸini ifade ederek, “Sadece ben deÄŸil tüm müzisyen arkadaÅŸlarımız bu zorlukları çekti. ÇoÄŸu müzisyen arkadaÅŸlarımız da bu iÅŸi yaptıkları için son çare diyerek sokaklarda çalmaya baÅŸladı. Kimisi de mahalle aralarında çalarak bu iÅŸi yapıyorlar. Evde ekmek bekleyen ailelerimiz var.  Allaha şükürler olsun, ÅŸimdi hayat biraz daha normalleÅŸti. YavaÅŸ yavaÅŸ da düzelmeye devam ediyor. Ä°nÅŸallah ileride de bu günler de tamamıyla geçer, tüm müzisyenler çalmaya devam eder. Bu park bana ayrı bir huzur veriyor. Çok huzurlu oluyorum. Burada stresimi atıyorum. Buradan geçen insanlarla sohbet etmek beni çok mutlu ediyor.  Bu kadar mutlu olacağımı, bilseydim 50 yıl evvel bu parka gelerek burada kanun çalardım. Ä°yi kötü bir para kazanıyorum. Allah’a şükürler olsun. Kimseye muhtaç ettirmiyor” diye konuÅŸtu. 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam