Güvenlik
İstanbul – Sinema sanatçısı Engin Çağlar’ın öldüğü kazada tutuklanan motosiklet sürücüsü: ‘Bir anda önüme çıktı’
Kaza, 31 Ekim Cuma günü saat 20.10 sıralarında Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre caddede motosikletle ilerleyen Berkay O., yolun karşısına geçmek isteyen sinema sanatçısı Engin Çağlara çarptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan Çağlar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hastanede hayatını kaybetti.
KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA
Diğer yandan kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Engin Çağların yolun karşısına geçtiği sırada motosikletin çarptığı ve oyuncunun çarpmanın şiddetiyle yere düştüğü anlar görülüyor. Görüntülerin devamında çevredekiler yerde yatan Çağların yardımına koşuyor.
ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Kadın Değil Baş belası, Kınalı Yapıncak, Feride, Makber ve Rüyalar Gerçek Olsa gibi birçok Yeşilçam filminde rol alan Çağların ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. Film-San Vakfının paylaşımında “Film-San Vakfının kurucu üyelerinden ve Türk Sineması’nın ve Yeşilçam’ın değerli oyuncusu Engin Çağlar’a Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” ifadeleri yer aldı. Engin Çağlar için 2 Kasım Pazartesi günü Şişli Merkez Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Çağların eşi Filiz Vural, oğulları Eser ve Çağlanın yanı sıra sanat camiasından Nuri Alço, Ediz Hun, Teoman Ayık, Almanyada bir Türk kızı tiyatrosundan oyun arkadaşı Suat Yalçın ve sevenleri katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çağların cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.
TUTUKLANAN SÜRÜCÜ: BİR ANDA ÖNÜME ÇIKTI
Diğer yandan kazanın ardından gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Berkay O., emniyete götürüldü. Burada ifadesi alınan Berkay O.nun ifadesinde normal şekilde yolunda seyrettiğini, Çağların bir anda önüne çıktığını ve kendisine çarptığını söylediği öğrenildi. Emniyette işlemlemleri tamamlanan Berkay O. adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Berkay O., Taksirle öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.