Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR SAĞLIK TEKNOKENTİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

SANAYÄ° ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgesi SaÄŸlık Teknokenti’nin açılış törenine katıldı. Bakan Kacır, “Kritik ve stratejik olarak belirlediÄŸimiz ilaç, tıbbi cihaz ve saÄŸlık biliÅŸim teknolojilerinde yerlileÅŸtirme hamlemize hız verdik. Sadece geçtiÄŸimiz yıl saÄŸlık sektöründe 315 yatırıma teÅŸvik belgesi düzenleyerek 55 milyar liranın üzerinde yatırımı harekete geçirdik. Yaklaşık 9 bin nitelikli istihdamın önünü açtık.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi’nde kurulan SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgesi SaÄŸlık Teknokenti’nin açılış törenine katıldı. Bakan Kacır, açılışta yaptığı konuÅŸmasının ardından Teknokent’te araÅŸtırma ve üretim yapılan laboratuvarları gezerek incelemelerde bulundu. Açılışa SaÄŸlık Bakanı Yardımcısı Doç.Dr. Åžuayıp Birinci, Pendik Belediye BaÅŸkanı Ahmet Cin, Tuzla Belediye BaÅŸkanı Dr. Åžadi Yazıcı katıldı. Bakan Kacır’a SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın eÅŸlik etti.

“SAÄžLIK BÄ°LİŞİM TEKNOLOJÄ°LERÄ°NDE YERLÄ°LEÅžTÄ°RME HAMLEMÄ°ZE HIZ VERDÄ°K”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuÅŸmasında, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak saÄŸlıkta dönüşüm ve inovasyona öncülük etme hedefiyle AR-GE ve yenilikçilik faaliyetlerine büyük önem veriyor, saÄŸlık teknolojileri alanında milli kapasitemizi artırmak için canla baÅŸla ekip arkadaÅŸlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Kritik ve stratejik olarak belirlediÄŸimiz ilaç, tıbbi cihaz ve saÄŸlık biliÅŸim teknolojilerinde yerlileÅŸtirme hamlemize hız verdik. Sadece geçtiÄŸimiz yıl saÄŸlık sektöründe 315 yatırıma teÅŸvik belgesi düzenleyerek 55 milyar liranın üzerinde yatırımı harekete geçirdik. Ve yaklaşık 9 bin nitelikli istihdamın önünü açtık. Katma deÄŸerli üretimi teÅŸvik etmek ve cari açığı azaltmak üzere hayata geçirdiÄŸimiz teknoloji odaklı sanayi hamlesi programı kapsamında biyobenzer ilaçlardan kanser ve otoimmün ilaçlara. Ortopedik cihazlar ve protezlerden yenilikçi eÅŸ deÄŸer ilaçlara kadar toplam büyüklüğü 22 milyar lirayı geçen 56 yatırım projesini destekliyoruz.” dedi.

“15 BÄ°NDEN FAZLA KİŞİYE 40 MÄ°LYAR LÄ°RA DESTEK SAÄžLADIK”

KonuÅŸmasına devam eden Kacır, “TÃœBÄ°TAK destek programlarımızda AR-GE ve yenilik konu baÅŸlıkları altında saÄŸlık sektöründe pek çok alanda çalışmalara öncelik veriyoruz. TÃœBÄ°TAK burs ve destek programları kapsamında son 22 yılda saÄŸlık alanında 9 binden fazla projeye ve 15 binden fazla kiÅŸiye 40 milyar lira destek saÄŸladık. Bugün saÄŸlık alanında akredite ettiÄŸimiz 68 AR-GE merkezinde 2 bine yakın araÅŸtırma geliÅŸtirme projesi yürütülüyor. Tabii saÄŸlık teknolojilerinde önümüzdeki dönemde nitelikli AR-GE çalışmalarına imza atarak yeni nesil saÄŸlık çözümleri geliÅŸtirmemiz için üniversitelerimizin akademik potansiyeli, insan kaynağı ve altyapısını giriÅŸimcilik kültürüyle buluÅŸturmamız, disiplinler arası iÅŸ birliÄŸini teÅŸvik edebilmemiz için çok önemli. Teknoparklarımız bu açıdan saÄŸlık alanında yüksek düzeyde ve nitelikli AR-GE projelerinin somut ürün ve hizmetlere dönüşmesinde öncü rol üstleniyor. ” diye konuÅŸtu.

“KURDUÄžUMUZ ALTYAPI SAÄžLIK ALANINDA TEKNOLOJÄ° GÄ°RİŞİMLERÄ°NE EV SAHÄ°PLİĞİ YAPACAK”

“Bugüne dek Teknopark’larımızda 2 binden fazla teknoloji giriÅŸiminin saÄŸlık teknolojileri alanında 15 binden fazla AR-GE projesine destek verdik” diyen Kacır, “Bugün açılışını gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz SaÄŸlık Teknokent ile geçmiÅŸi Mekteb-i Tıbbiye-i Åžahane’ye uzanan SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi’nin bilimsel araÅŸtırma yetkinliklerini AR-GE firmaları ve sanayicilerimizle buluÅŸturuyor olacağız. SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi’nin 4 binin üzerinde akademisyenine, 40 binden fazla öğrencisine , 64 afiliye hastanesinde görev alan tüm saÄŸlık uzmanlarına ve çalışanlarına geliÅŸtirdikleri yenilikçi ürün ve hizmetleri ticarileÅŸtirebilmeleri için platform sunuyor olacağız. 5700 metrekare alana sahip Teknoparkımız giriÅŸimlerimizin fikirden ürüne, üründen küresel pazarlara yolculuÄŸunu kısaltarak saÄŸlık teknolojileri alanında yetkinliklerimize güç katacak. Dünyada bugün 120’nin üzerinde milyar dolar deÄŸeri aÅŸan saÄŸlık teknolojileri giriÅŸimi var. Ãœlkemiz teknoloji ekosistemi bugüne kadar milyar dolar deÄŸerlemeyi aÅŸan 7 teknoloji giriÅŸimi bizim ifademizle 7 Turcorn çıkardı. Åžimdi inÅŸallah sıra bir sonraki Türk teknoloji giriÅŸiminin milyar dolar deÄŸeri aÅŸan Türk teknoloji giriÅŸiminin saÄŸlık alanında çıkması. Ben inanıyorum ki burada kurduÄŸumuz altyapı önümüzdeki yıllarda saÄŸlık alanında nice teknoloji giriÅŸimine ev sahipliÄŸi yapacak.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam