Güvenlik

İstanbul – Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sığırcıklar pisti sardı; uçuş trafiği durdu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanında pist üzerinde çok sayıda sığırcık görüldü. Bunun üzerine havalimanına iniş yapmak isteyen uçaklara iniş izni verilmezken, uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren Ajetin Mardin-Sabiha Gökçen, Diyarbakır-Sabiha Gökçen ve Gaziantep-Sabiha Gökçen seferlerini yapan uçaklar, İstanbul Havalimanına yönlendirildi. Bu arada görevliler pist üzerinde bulunan sığırcıkları uzaklaştırmak için uçuş trafiğini bir süre durdurdu. Sığırcıkların pist üzerinden gitmesinin ardından uçuş trafiği yeniden açıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Piste bulunan sığırcıklar nedeniyle uçuş trafiğinin durması, kule ile pilotun konuşmalarına yansıdı. Sabiha Gökçen Havalimanına iniş için alçalan bir uçağın pilotu, hava trafik kontrol kulesine, “Tahmini bekleme süremizi alabilir miyim” dedi. Bunun üzerine kule görevlisi, “Şu an operasyon devam etmiyor. Pist üzerinde yoğun bir kuş sürüsü var. Operasyon ne zaman açılacak bilemiyorum. Uygun olduğunda arayacağım” cevabını verdi.

Görüntü dökümü:

————————

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

-Kule ile pilot konuşmaları

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version