Kültür
İstanbul- Rock grubu The Black Keys ilk kez Türkiye’ye geliyor
Grammy ödüllü rock ikilisi The Black Keys, 24 Nisanda başlayacak Peaches N Kream World Tour 2026 turnesi kapsamında İstanbula gelecek. Grup, turne boyunca New York, Chicago, Nashville, Londra, Paris, Milano ve daha birçok şehre gidecek. Grup, 15 Eylülde ise KüçükÇiftlik Parkta sahne alacak. Konserin sanatçı ön bilet satışları 12 Şubat Perşembe günü saat 10.00da başlayacak. Genel satışlar ise 13 Şubat Cuma günü saat 10.00da yapılacak. Konserde The Black Keys öncesinde blues müziğin önemli isimlerinden Robert Finley sahne alacak.
Grup, 1 Mayısta Easy Eye Sound/Warner Records etiketiyle yayımlanacak olan 14üncü stüdyo albümleri Peaches!i kısa süre önce paylaştıkları You Got To Lose adlı single ile duyurdu. The Black Keys, geçen yıl gerçekleştirdiği No Rain, No Flowers turnesi kapsamında Kuzey Amerika ve Avrupada 250 binden fazla bilet sattı. Grup; Red Rocks Amphitheatre, Los Angeles Greek Theatre, Berlin Zitadelle Spandau ve Londra Alexandra Palace Park gibi önemli mekânlarda kapalı gişe konserler verdi.
Dan Auerbach ve Patrick Carneyden oluşan The Black Keysin yeni albümü Peaches!, grubun 2002 tarihli ilk albümü The Big Come Uptan bu yana en doğal çalışmaları olarak tanımlanıyor. Albümün kayıt sürecinde şarkılar, tüm müzisyenlerin aynı odada canlı olarak çalmasıyla kaydedildi. Çalışma, 2006daki Magic Potiondan bu yana grubun kendi miksini yaptığı ilk albüm olma özelliğini taşıyor.