Türkiye

İstanbul – Minguzzi davasında tutuklu sanığa gönderilen mektup delil olarak dosyaya girdi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kadıköydeki tarihi Salı Pazarında meydana gelen olayda, İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncıların oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, bisikletli bir grupla tartışma yaşadı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre tartışma sırasında B.B., Minguzziyi 5 yerinden bıçakladı. Yanındaki diğer şüpheli U.B.nin ise Minguzziyi tekmelediği belirtildi. Yaralı Minguzzi, tedavi gördüğü hastanede 15 gün sonra hayatını kaybetti. Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5inci celsesinde mahkeme, tutuklu 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Ekime erteledi. Bu süreçte, sanıklardan B.B.nin diğer tutuklu sanık U.B.ye yazdığı mektup ortaya çıktı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

ASLANLAR GİBİ YATAR ÇIKARIZ

Sanık B.B.nin mektubunda, “Rahatın yerinde mi? Beni soracak olursan iyiyim, yaptık bir şey cezasını çekiyoruz. Aslanlar gibi yatar çıkarız. Sen zaten fazla yatmazsın, babanlar sana bakıyor mu? Sen canını sıkma 1 seneye çıkarsın, zaten 5 aydır yatıyoruz. 6-7 ay daha dayan, seviyorum seni. Kimseye karışma, tutanak falan yeme. Mahkemede karşımıza çıkmasın tutanak falan ama kimseye de kendini ezdirme kimseyi de ezme. Düzenini kur baba orada. Benim burada düzenim var” ifadeleri yer aldı.

YANLIŞ İFADE VERMESE TUTUKLANMAZDI

B.B.nin, tahliye olan arkadaşları içinde, “Neyse güzel ifade verelim de Abdiyle Ayberk çıksın. Ayberk niye acaba öyle ifade verdi. Yanlış ifade vermese tutuklanmazdı. Valla boş yere kendilerini yaktılar. Bir de senin yaşına ne kadar var. Mektup at bana foto yolla bana. Allahın izniyle çıkarız bizde baba. Neyse dostum kendine dikkat et seviyorum seni Allaha emanet ol” dediği öğrenildi.

SAKINCALI BULUNDU

İnfaz kurumu yönetimi, mektuptaki ifadelerin soruşturmanın gidişatını yalan beyanlarla değiştireceği ve suçu-suçluyu övme ve özendirmeye yönelik olduğu kanaatine vararak mektubu sakıncalı buldu. Mektup dava dosyasına delil olarak eklendi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version