Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

MARMARA BÖLGESİ SEÇİM GÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Melihcan ÇALIÅžKAN – Mehmet CANBULAT – MARMARA Bölgesi Seçim Güvenlik Toplantısı’nda konuÅŸan İçiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “ Seçim günü emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliÄŸimiz, güvenlik korucularımız, geçici güvenlik korucularımızla toplam 601 bin 251 personelimiz görevi başında olacaktır. Bunun yanı sıra güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla, helikopter, Ä°HA ve drone gibi bütün hava unsurlarımız, gemi ve botlarımız, muharebe araçlarımızla yine görevlerine hazır bulundurulacaklardır” dedi.

Marmara Bölgesi Seçim GüvenliÄŸi Toplantısı Ä°stanbul’da AFAD Ä°l BaÅŸkanlığı’nda gerçekleÅŸtirildi. 14 Mayıs’ta gerçekleÅŸecek, CumhurbaÅŸkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri konusuyla düzenlenen toplantıya İçiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ä°stanbul, Bilecik, Bursa, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, TekirdaÄŸ ve Yalova Valileri ile jandarma, emniyet ve sahil güvenlik teÅŸkilatlarının yöneticileri katıldı. 

BU SEÇİM ÜLKEMİZ KADAR ULUSLARARASI TOPLUM TARAFINDAN DA TAKİP EDİLİYOR

Toplantıda konuÅŸan İçiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Türkiye’miz yeni yüzyılına girerken çok önemli bir seçim sürecine gidiyoruz. Bu seçim anlıyoruz ki ülkemiz kadar uluslararası toplum tarafından da çok yakından takip ediliyor. İçiÅŸleri Bakanlığı olarak hamdolsun bugüne kadar bütün seçimlerde alnımızın akıyla görevimizi ifa ettik.  İçiÅŸleri Bakanlığı olarak bizim buradaki pozisyonumuz son derece açık ve nettir. Seçim halkın seçimidir, iÅŸin siyasi anlamı ve sonuçları Bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımızda deÄŸildir. Bizim görevimiz, vatandaşımızın özgür iradesini saÄŸlıklı bir ÅŸekilde herhangi bir aksiliÄŸe, aksaklığa veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceÄŸi ortamı temin etmektir” dedi.

EN ÖNEMLİ KONU GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNE GEÇMEMEKTİR

“Biz seçim güvenliÄŸini her zaman üç noktada ele alırızö ifadesini kullanan Ersoy, “Seçim öncesi kampanya ve propaganda dönemi, seçim günü oy verme güvenliÄŸi ve seçimden sonrası dediÄŸimiz oyların sayımı, sonuçların, tutanakların, listelerin, bütün evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere saÄŸlıklı ve seçim hukukuna uygun bir ÅŸekilde iletilmesi güvenliÄŸidir. Oy verme gününden öncesi tedbirlerimiz içinde miting alanları, toplanma alanları, stant çalışmaları, broşür dağıtımı ve bu seçim döneminin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar programları gibi programlardaki hassasiyetlerimizi dikkate alacağız. Dijital ortamdaki güvenliÄŸi de tesis etmek maksadıyla özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya baÅŸka türlü provokasyonların ortaya getirilmesini ve dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da ilgili birimlerimiz sürekli görevleri başında olacaktır. Elbette, propagandayla ilgili tedbir derken bizim için dikkat edeceÄŸimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Bu kadar önemli bir seçimde esas olan bizim için özgürlüğü temin etmektir” diye konuÅŸtu.

601 BİN 251 PERSONELİMİZ GÖREVİ BAŞINDA OLACAKTIR

Ersoy, “Bir baÅŸka konumuz kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken, bir üçüncü göz kullanacağız. Alınan tedbirleri dışarıdan izleyecek, kontrol edecek birimleri mutlaka oluÅŸturacağız. Ayrıca seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali, afiÅŸ vesaire dağıtmasına izin vermeyeceÄŸiz. Takdir edersiniz ki bu çalışmalarda, bazen aşırı tepkiler gösterilebiliyor. Gerginlikler yaÅŸanabiliyor. Mahallenin küçük çocuklarının ellerine, siyasi parti broşürlerini tutuÅŸturup onları tanımadıkları insanların evine kapısına yollamak çocuklarımız açısından da ciddi bir risk içeriyor. Dolayısıyla çocuklarımızı koruma adına uygulamamızı bu yönde icra edeceÄŸiz. Seçim günü emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliÄŸimiz, güvenlik korucularımız, geçici güvenlik korucularımızla toplam 601 bin 251 personelimiz görevi başında olacaktır. Bunun yanı sıra güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla, helikopter, Ä°HA ve drone gibi bütün hava unsurlarımız, gemi ve botlarımız, muharebe araçlarımızla yine görevlerine hazır bulundurulacaklardır. Kamera merkezlerimiz, jandarma istihbarat ve emniyet istihbarat birimlerimiz, bütün güvenlik kamera sistemlerimizle entegre bir ÅŸekilde bu süreçte yer alacaklardır. Gerek hassas kiÅŸi ve yerlerin korunması gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek, Kampanya dönemindeki güvenlik konularında gerekse olası provokatif eylemlere iliÅŸkin ilgili bütün birimlerimiz ve personelimiz tam kapasiteyle görevi başında olacaklardır. Güvenlik kameraları ve aydınlatma konusu hassasiyet göstereceÄŸimiz çok önemli konulardan biridir. Mevcut güvenlik kameralarının saÄŸlıklı çalışmasına, sandık kutularının olduÄŸu oy torbalarının depolanacağı yerlerin aydınlatılmasına iliÅŸkin tedbirlerimizi mutlaka gözden geçirmeliyiz. Biz merkezden Yüksek Seçim Kurulu ile sürekli istiÅŸarede olacağız. Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen bütün genelgeleri bütün tebliÄŸleri teker teker sizlere aktaracağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mehmet Ersoy’un konuÅŸmasının ardından toplantı basına kapalı bir ÅŸekilde devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

—————————

– Mehmet Ersoy’un konuÅŸması

– Toplantı alanından detay görüntü

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam