Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

İstanbul – Kurban Bayramına 2 gün kala hayvan pazarlarında hareketlilik devam ediyor

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kurban Bayramına 2 gün kala İstanbuldaki hayvan pazarlarında hareketlilik sürüyor. Kurbanlık hayvan satışının devam ettiği Bahçelievler ve Bağcılardaki satıcılar, son günlerde satışların artacağını belirtirken fiyatların geçen yılla aynı seviyede olduğunu söyledi. Bazı satıcılar İstanbula getirdikleri tüm hayvanları satarken bazıları ise son hayvanların çadırlarda alıcılarını beklediğini belirtti. Bazı satıcılar, beklemeye gerek olmadığını, bayramın ilk günü hayvan bulmanın zor olabileceğini ifade etti.

BAYRAMIN İLK GÜNÜ ALACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR AMA SON GÜNLERDE KALMIYOR

Kırşehirden Bağcılara gelen Emrah Köksal, 3,5 yıl boyunca özenle baktıkları 1 ton 150 kilogramlık Paşa adlı tosunu 320 bin liraya sattıklarını belirterek, “Hayvanlarımızı getirdik. Paşa diye adlandırdığımız bir tosunumuz var. 1 ton 150 kilogram. 3 buçuk yıldır ona bakıyoruz. Bütün bakımı kendimiz yaptığımız için uysal bir hayvandı. Getirmeyi istemiyorduk. Ama olsun bu sene de İstanbula gelsin dedik. Fiyatlarımız 230 bin ile 340 bin arasında değişiyor. Paşayı 320 bin liraya verdik. Evde bekleyenler var. Bayramın ilk günü alacaklarını düşünüyorlar ama son günlerde kalmıyor. Beklemesinlerö dedi.

YÜZDE 5 ORANINDA HAYVAN KALDI

Bahçelievlerdeki kurban pazarına Ağrıdan gelen satıcı Vatan Yıldız da “150 adet hayvan getirdim. 100 hayvan sattım. 50 hayvanım kaldı. Bahçelievlerde 105 çadır var. Çadırların çoğu kapattı. Bazılarında 1-2 tane kaldı. En çok hayvan benim kaldı. Ben vermediğim için kaldı. Genel olarak yüzde 5 hayvan kaldı. İstanbul halkı 200 binlik hayvanı 100 bine alırız diye düşünmesin. Fiyatlar geçen seneye göre aynı. 750 kilogramlık hayvanlar 225 – 230 bin civarında satılıyor. 600 kilogramlık hayvanlar 190 – 200 bin arası satılıyor. 500 kilogramlık hayvanlar ise 185 bin civarında satılıyorö dedi.

SATIŞLAR UMDUĞUMUZ GİBİ GİTMESEDE, ŞÜKÜR

Tokattan gelen Şükrü Yalçın ise satışların iyi durumda olduğunu belirterek, “İnsanlara yardımcı oluyoruz. Koçlarımız zaten yayla koçları. Yıllardır bunun içinde büyüdüğümüz için her konuda yardımcı oluyoruz. Alıcıları da üzmemek kaydıyla güzel satışlar yapıyoruz. Az önce 21 bine sattıkö ifadelerini kullandı. Malatyadan gelen Mehmet Toprak da “Hayvanlarımız Ağrıdan. Aşağı yukarı satışlarda yarıyı geçtik. Ne kadar umduğumuz gibi gitmese de yine iyi çok şükür. Buraya 24 hayvan getirmiştim. 11 hayvanımız kaldı. Hayvanlarımız ortalama 600 kilogram civarında 170 -210 bin civarında fiyatlarımız değişiyorö dedi.

Hacı Çobanoğlu da “Bir tosun aldık. Tosunlar Anadolunun yaylalarındanmış. Ben genelde siyah renkliyi tercih ediyorum. Pazarlık yaptık. 190 bin istedi. 175 bine anlaştık. İyi olduğunu düşünüyorum. Alana da satana da hayırlı olsunö diye konuştu. Alıcı Celal Ünal ise, “Hayırlı uğurlu olsun, aldık. Benim dediğim gibi olmadı ama arkadaş inat etti. Ben 18 bin lira maaş alıyorum ona göre ver dedim. Olmadıö ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Mehmet Toprak. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Hacı Çobanoğlu. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

Continue Reading
Reklam