Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

İstanbul – İsrail’in saldırısına uğrayan 249 aktivistten 96’sı ‘şikayetçi’ sıfatıyla ifade verdi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu soruşturma kapsamında, Gazzeye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosuna, İsrail donanmasına ait unsurların uluslararası sularda düzenlediği saldırıya ilişkin, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması, Nitelikli yağma, Mala zarar verme ve eziyet suçlarından resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Türkiyeye dönen aktivistlerin ifadeleri alındı.

TOPLAM 96 AKTİVİST ŞİKAYETÇİ OLDU

Soruşturma kapsamında, İsrail tarafından alıkonulan aktivistlerin Türkiyeye dönüşlerinin ardından ifadeleri alınmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre 4 Eylülde İsrailin uluslararası sularda alıkoyduğu aktivistlerden 36sı Türk vatandaşı olmak üzere 136 kişi Türkiyeye geldi. Bu kişilerden 59u sağlık kontrollerinin ardından şikayetçi sıfatıyla ifade verdi. 7 Ekimde alıkonulan 16 aktivist de Türkiyeye döndü ve ifadeleri alındı.

3 MİLLETVEKİLİ DE ŞİKAYETTE BULUNDU

9 Eylülde alıkonulan ve Azerbaycan üzerinden Türkiyeye geri dönen 3 milletvekili de sağlık kontrolleri sonrasında şikayetçi sıfatıyla ifade verdi. 10 Ekimde ise 17si Türk vatandaşı, 1i Türk asıllı Alman vatandaşı olmak üzere 94 aktivist Türkiyeye geldi. Bu kişilerden 18i sağlık kontrolleri sonrası ifade verdi.

Soruşturmanın, uluslararası hukuk hükümleri ve Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri kapsamında sürdüğü öğrenildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam