Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

İstanbul- ‘İmamoğlu suç örgütü’ soruşturmasında 15 şüpheli gözaltında

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü soruşturması kapsamında; İstanbul Senin isimli uygulama üzerinden 4,7 milyon kullanıcıya ait kişisel veriler ile konum bilgilerinin iki farklı yabancı ülkeye sızdırıldığı, ayrıca 3,7 milyon kullanıcıya ait kişisel veriler ile konum bilgilerinin darkweb üzerinde satışa çıkarıldığı ve aynı uygulama içerisinde yer alan İbb Hanem isimli alt uygulamada 11 milyon vatandaşın sandık verilerinin işlenerek program dışına sızdırıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında; programlarda yönetici konumunda olan ve konuyla ilgili İBB iştiraki şirketler dahil 6 ayrı şirkette yönetici ve diğer görevlilerden oluşan, adı geçen örgüt yöneticileri ile ilişkisi tespit edilen 13 şüpheli, ayrıca firari örgüt yöneticisi Murat Gülibrahimoğlunun şirketlerine naylon fatura kesme eylemlerine iştirak ettikleri belirlenen 2 şüpheli olmak üzere toplam 15 kişi hakkında işlem yapıldı.

15 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Şüpheliler hakkında Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, Vergi Usul Kanununa muhalefet ve Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne üye olmak suçlarından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda şüphelilerin tamamı gözaltına alındı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam