Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

İstanbul – Gürsel Tekin: ‘CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun desteklerim’

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Basın toplantısında konuşan Tekin, CHPdeki çift başlılık iddialarını değerlendirdi. Özgür Çelike de göndermede bulunan Tekin, “Şu anda bizim derdimiz burada bu makamı işgal etmek değil. Zaman zaman hiç Cumhuriyet Halk Partili olmamış, hasbelkader sonradan Cumhuriyet Halk Partisine dahil olmuş 42 yıldır Cumhuriyet Halk Partisinin bütün kademelerinde görev yapmış bizlere diyor ki, E gel seçime katıl Ben hep seçimle geldim yeğenim. Sen yeni geldin babam. Hoşgeldin, sefa geldin ama biz hep seçimle geldik. ” dedi.

ANA KAPIDAN GİRİLMEMİŞ

Tekin il binasındaki bir koltuğa dışkı bırakıldığı iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, “Söylenebilecek ne varsa dün söyledik. Şu anda soruşturma safhasında. Soruşturma bittikten sonra size daha detaylı bilgiler vereceğiz. Tabii, hem güvenlik kameraları var, aynı zamanda mobeseler var. Yani çok rahatlıkla giriş çıkış tabii tespit edilir. Çünkü ana kapıdan girilmemiş gördüğümüz tablo o, bizim daha çok yangın merdivenlerinin olduğu kapılarda girişler olmuş” dedi.

CHPNİN KURUMSAL KİMLİĞİNİ ZEDELEMEMEK İÇİN YUMUŞAK DAVRANIYORUZ

Gürsel Tekin, “Biz delege değiliz, oy kullanmamışız partimize yangın düşmüş biz bu yangını söndürmek için uğraşırken çaba sarf ederken parti sözde parti yöneticileri çıkacak ekranlarda bize, hayatında hiçbir yerde kullanamadıkları cümleleri bize kullanacaklar. Biz o zaman anladık ki evet ya biz bu mesele böyle sıradan bir delege meselesi olmaktan çıkmış, büyük bir suç ortaklığıyla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Çok şükür dirençliyiz. Hiçbir arkadaşımız boyun eğmedi. Zaman zaman ben bütün bu baskılara rağmen sürekli barışçıl cümleler, çözümden yana cümleler kullanmama rağmen her iki arkadaşım benden daha radikal çıktı. Çok açık söylüyorum, ikisi de burada. Eleştirdiler, Başkanım çok yumuşak davranıyorsunuz Yumuşak davranmamızın tek nedeni var, Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğini zedelememek için yumuşak davranıyoruz. Şunu beklerdim. Ortada bir dosya var; haklıdır haksızdır, hiç bilmiyoruz. Ne basın, ne medya ne de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi dosyanın içeriğiyle hiç meşgul olmadı. İftiraysa hep beraber mücadele edelim. İçeriğinde birşey varsa Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğini tartıştırmamak adına kimler varsa o suç işlenmişse, suç unsurlarını işleyenler kimlerse partiyle ilişkisini keselim ki partimiz kamuoyunda tartışılmasın. Bu konuda maalesef bu çerçevede bütün arayışımıza rağmen bir uzlaşı yolu bulamadık. Önümüzdeki günlerde inşallah tertemiz Cumhuriyet Halk Partisini Türkiyenin gündemiyle meşgul olabilecek bir duruma getireceğiz” ifadelerini kullandı.

BEN HEP SEÇİMLE GELDİM; SEN YENİ GELDİN

Tekin, “Arkadaşlar, çift başlılık diye birşey yok. İyi kötü okuma yazması olan, avukat olmanıza gerek yok, kararı okuduğunuzda çok net olarak görebilirsiniz. Kafayı karıştıran hikaye ne. Yüksek Seçim Kurulunun açıklaması. Yüksek Seçim Kurulunun açıklaması da doğru bir açıklama. Diyor ki, Seçim yapabilirsiniz ama Yüksek Seçim Kurulu bir mahkeme değil, bir karar organı değil. Aynı seçim kurulu, bakın, Sarıyer Seçim Kurulu Seçim yapabilirsiniz diye izin verdi. Sarıyer Seçim Kurulu kurula da Karar defterini emanet ederek kararı siz alabilirsiniz demiş. Daha ne diyelim. Karar defteri kimde. Karar defterini biz kimden alıyoruz. Seçim Kurulundan alıyoruz. O zaman bu çift başlılık nereden. Elbette tek karar defteri var.Sonuçta o mazbatayla siz kararı alabiliyor musunuz. Alamıyorsanız bunun bir geçerliliği yok. Günün sonunda hani bir deyim var ya, Mühür kimdeyse Süleyman odur. Şu anda bizim derdimiz burada bu makamı işgal etmek değil. Zaman zaman hiç Cumhuriyet Halk Partili olmamış, hasbelkader sonradan Cumhuriyet Halk Partisine dahil olmuş 42 yıldır Cumhuriyet Halk Partisinin bütün kademelerinde görev yapmış bizlere diyor ki, E gel seçime katıl Ben hep seçimle geldim yeğenim. Sen yeni geldin babam. Hoşgeldin, sefa geldin ama biz hep seçimle geldik. Şimdi geldiğimiz durum nahoş bir durumdur; keşke bu duruma gelmeseydi. Bu duruma getirenlerin mutlak ve mutlak Cumhuriyet Halk Partisine hesap vermeleri lazım” şeklinde konuştu.

AYIN 2SİNDE HEPSİNİ TESLİM ALMAMIZ GEREKİYORDU

Tekin, “Ayın 2’sinden itibaren demirbaş, araç, gereç, ne varsa hepsini teslim almamız gerekiyordu. Hukuken zaten bizim sorumluluğumuzda. Çünkü aksi birşey olduğu zaman sorumluluk bizde. Biz hiçbir zaman bir icra yolunu denemedik. Bunu doğru bulmadık. Çünkü iddiamız şuydu; Kardeşler arasında kavga yaratmak için gelmedik. Kavgayı sonlandırmak için geldik dedik. Buna rağmen maalesef başaramadık ve bankalara yazı yazdık. Yazı yazdığımız bankalar adeta sanki telgraf niteliğinde 24 saat içerisinde hepsinin sonuçlarını aldık. Bir banka ısrarla 28 gün.Allah Allah kardeşim, yani burada herşey açık, net. Niye göndermiyorsunuz dediğimizde İşte hukuk işleriyle soruyorduk, ona soruyorduk derken anladık ki bu sorun çıkarıyor ve biz yargı yoluna başvurduk. Bankayı mahkemeye verdik. Tabii, banka hakkında suç duyurusunda bulunduk. Önümüzdeki günlerde yargı kararını verecek” diye konuştu.

GENEL BAŞKAN POTANSİYEL CUMHURBAŞKANI ADAYIDIR

Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanları doğal Cumhurbaşkanı adayıdır, kim olursa olsun makamda oturan bir insana Bu aday olur mu olmaz mı demek bile çok ayıp birşeydir. Günü zamanı gelir kararını alır Ben olmak istemiyorum der o başka birşey ama Genel başkan aday olur mu olmaz mı tartışması doğru bir tartışma değildir. Genel başkan potansiyel Cumhurbaşkanı adayıdır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi adayı kim olursa olsun desteklerim. İsim önemli değil, plaka olsun” dedi. Tekin konuşmasını, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi neresidir biliyor musunuz. Tek kalesi Kırıkkaledir yüzde 52 oy alıyor. Size şimdi Cumhuriyet Halk Partisinin kalesini sorsam hepiniz İzmir diyeceksiniz. İzmirde yüzde 47, Kırıkkalede yüzde 52 oy aldı. Kırıkkale neresi. AK Parti ve MHPnin merkezi. Onun için bundan sonraki benim kalem, kişisel olarak bizim, kalesi Kırıkkale olacak” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • GÜRSEL Tekin gündemdeki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: Esra Güntepe / İstanbul DHA Fotoğrafta: Gürsel Tekin

  • GÜRSEL Tekin gündemdeki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: Esra Güntepe / İstanbul DHA Fotoğrafta: Gürsel Tekin

  • GÜRSEL Tekin gündemdeki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: Esra Güntepe / İstanbul DHA Fotoğrafta: Gürsel Tekin

Continue Reading
Reklam