Türkiye

GEZİ DAVASINDA SON SAVUNMALARIN ALINACAĞI DURUŞMA BAŞLADI

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İSTİNAF Mahkemesi’nin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi ana davasında son savunmaların alınacağı duruşma başladı. Osman Kavala tutuklu bulunduğu cezaevinden görüntülü sistemle duruşmaya katıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ayşe Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman’ın arasında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı. “Adil yargılama yapıldığına inancı kalmadığını” açıklayarak bir süredir duruşmalara katılmayan Osman Kavala ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Kavala’nın eşi Ayşe Buğra, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TİP Milletvekili Ahmet Şık ile bazı konsolosluklardan temsilciler de duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşma savcısı celse arasında sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarladığını belirtti. Bunun üzerine söz alan sanık Can Atalay, usule karşı itirazlarını dile getirdi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıldı.

Görüntü dökümü:

Duruşma salonu önündeki kalabalık

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Adliye önünden toplananlardan detay

Genel detaylar 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version