Tüm Haberler

İstanbul -Gaziantep’ten Avcılar’a gelip 43 yıldır ramazan davulu çalıyor; geleneği torunu sürdürüyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Avcılar Belediyesine yapılan başvurular arasından seçilen ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri yapılarak kendilerine kimlik dağıtılan toplam 39 davulcu göreve başladı. 39 kişiden 5inin Ok soyadlı olması dikkat çekti. Gaziantepin Nurdağı ilçesinde yaşayan ve 43 yıldır Avcılara gelerek ramazan davulculuğu yapan Salman Ok, bu geleneği torununa aktardı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

ARTIK ÇOCUKLARIM, TORUNLARIM ÇALIYOR

Yıllardır Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde ramazan davulculuğu yaptığını belirten Salman Ok, “Geçen uzun sürede bize yardımcı olan bütün belediye başkanları, muhtar ve mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Buraya geliyoruz, bize yardımcı oluyorlar. Bir ekmek parası kazanıp memlekete gidiyoruz. 1983ten bu yana bu mahalleye gelip davul çalıyorum. Davul çalmak bizim atalarımızdan geliyor. Benden sonra çocuklarım yetişti. Artık çocuklarım, torunlarım çalıyor. Bu da bizim bir ekmek kapımız” şeklinde konuştu. Ramazan davulculuğunun zor bir görev olduğunu dile getiren Ok, “Gece kapı kapı yağmurda davul çalarak dolaşıyorsun. Sokaklarda köpeklerden kendini sakınmak zorundasın. Bazen davul sesine kızan oluyor, burada çalma diyen oluyor. Üç beş sokak öteye geçiyor, ondan sonra davul çalmaya başlıyoruz. Köpekler de kötü. Davulcu olarak en büyük şikayetimiz, belgesiz kişilerin bizim yerimize gidip para toplaması. Halkımızın kimlik sormadan bahşiş vermemesini istiyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version