Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

İstanbul- Esenyurt’ta daire satmak için dublör kullanarak vekalet çıkardılar; alıcıyı 100 bin lira dolandırıp kaçtılar

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Esenyurtta daire satın almaya çalışırken dolandırıldığını belirten Y.Y., 3 Temmuzda emniyete giderek şikayetçi oldu. Satıcılara kapora olarak 100 bin lira verdiğini söyleyen Y.Y., satışın gerçekleşmediğini ve şüphelilere ulaşamadığını belirtti. İhbar üzerine Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışmada, iki şüphelinin bir daireyi sahte belgelerle satmaya çalıştığı tespit edildi. Çalışmaların devamında kimlik bilgileri tespit edilen şüpheliler A.H. (47) ve M.C.E. (56) gözaltına alındı. Şüphelilerin, yabancı uyruklu A.A.G. (31) adına sahte pasaport düzenleyip dublör ile noterden satış vekaleti çıkardıkları belirlendi. Sahte vekaleti kullan şüphelilerin, alıcılardan kapora aldıktan sonra ortadan kayboldukları ortaya çıktı. Ayrıca, şüphelilerin aynı yöntemle O.A. isimli başka bir kişiyi de 16 bin 500 lira dolandırdığı tespit edildi.

TUTUKLANDILAR

Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerden A.H.nin daha önce 21 suç kaydının bulunduğu ve ayrıca parada sahtecilik suçundan arandığı anlaşıldı. Diğer şüpheli M.C.E.nin ise 3 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Dublör kullanarak dolandırıcılık yapan iki şüpheli polis tarafından yakalandı(DHA/ISTANBUL)

  • Dublör kullanarak dolandırıcılık yapan iki şüpheli polis tarafından yakalandı(DHA/ISTANBUL)

Continue Reading
Reklam