Sosyal medyada bizi takip edin

Kültür

İstanbul – ‘Deli Dolu’ opereti seyirciyi mizah ve müziğin büyüsüne davet ediyor

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Cumhuriyetin dönüşüm rüzgarları ve Atatürkün çağdaşlaşma vizyonu ışığında şekillenen, Cemal Reşit Reyin müziği ve Ekrem Reşit Reyin metniyle hayat bulan Deli Dolu opereti, operet dünyasında özel yere sahip eserlerden biri olarak biliniyor.

REY KARDEŞLERİN ÖNEMLİ OPERETLERİNDEN BİRİ

Anafikri iki yüzlülük olan eserde, eğlenceli bir konu ele alınsa da, eserin en önemli ve acı tarafı metnin realist ögeleri biraraya getirmesi. Eserde başkahramanının etrafında dönen riyakarlık, samimiyetsizlik ve sözde aile bağları işleniyor. Dramaturjik yapısıyla Rey kardeşlerin en önemli operetlerinden biri olan Deli Dolu, Cemal Reşit Reyin bestelediği neşeli melodiler ve Ekrem Reşit Reyin yazdığı yaratıcı hikayeyle öne çıkıyor. Operet hem karakterleri hem de müzikal yapısıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

DELİ DOLU 16 ARALIKTA SAHNEDE

Şebnem Özsaranın sahneye koyduğu eseri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasını Murat Kodallı yönetiyor. Müzik düzenlemesi Aytuğ Ülgen ve Ulaş Kurugüllü imzalı eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğluna, kostüm tasarımı Serdar Başbuğa, ışık tasarımı Taner Aydına, koreografisi ise, Çiğdem Erkaya Öztürke ait. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosunun şefi Paolo Villa.

Eserde, İzak rolünde Çağrı Köktekin-Berk Özbek, Josef rolünde Alp Köksal-Bahadır Özkoca, Marika rolünde Esra Akcan Abacıoğlu-Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Katina rolünde Esen Demirci-Ayçin Sürücüer, David rolünde F.Kılıç Aslan-Anıl Önder, Prof. Silberstein rolünde Mehmet Tükel Acar-Ufuk Karakoç, Marlene rolünde Ayşenur A.Haksoy-Busegül Yalçın, Pervin rolünde Aslı Ayan-Özlem Soydan, Cevad rolünde Bülent Külekçi-Yoel Keşap, Sabiha rolünde İpek Zehra Evre-Nursel Yazman, İrfan rolünde Berk Dalkılıç-Uğur Etiler, Firuz rolünde Hazal Ata-Okan Fidan, Muhasebeci rolünde Çağdaş Bektaş-Emre Gülnar, 1. kız rolünde Bezmi Hazal Ekşi-Betül Görgülü Memik, 2. kız rolünde M.Banu Ergün-Gülçin Özmaldar dönüşümlü olarak rol alıyor.Eser 16, 19, 23 Aralıkın yanı sıra, 9, 13, 16 Ocak 2026da da, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam