Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

CİHAN KOLİVAR MAHKEMEYE VİDEO KAYDI SUNDU 

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

KATILDIÄžI bir televizyon programında ekmeÄŸe zam yapılmasıyla ilgili konuÅŸmasında, Türk milletini aÅŸağıladığı ve sosyal medya paylaşımlarında ‘CumhurbaÅŸkanına hakaret’ ettiÄŸi iddialarıyla yargılanan Ekmek Ãœreticileri Sendikası BaÅŸkanı Cihan Kolivar yapmış olduÄŸu açıklamanın kaydını mahkemeye sundu. Mahkeme, video kayıtlarının çözümlemelerinin yapılması için bilirkiÅŸiye gönderdi.  

Ä°stanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruÅŸmaya sanık Cihan Kolivar ve avukatı katıldı. Sanık avukatı beyanında müvekkilinin Türk milletine hakaret etme kastının olmadığını belirterek Kolivar’ın yapmış olduÄŸu açıklamanın video kaydını mahkemeye sundu. KonuÅŸmasının devamında, “Müvekkilim daha önceki beyanlarında ilçe belediyelerini kastederek söylemlerde bulundu. CumhurbaÅŸkanına yönelik bir söylem söz konusu deÄŸildir. Müvekkil beyanlarında ruhsatsız fırınlarla mücadele ettiÄŸini belirtmiÅŸtir. SunmuÅŸ olduÄŸumuz video kayıtlarının çözümünün yaptırılmasını ya da celse arasında incelenmesini talep ederiz” dedi. 

Mahkeme, sunulan video kayıtlarının bilirkişi marifetiyle çözümlerinin yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ 

Ekmek Ãœreticileri Sendikası BaÅŸkanı Cihan Kolivar, 7 Kasım günü katıldığı bir televizyon programında ekmeÄŸe zam yapılmasıyla ilgili konuÅŸmuÅŸtu. Bu konuÅŸma sonrasında ‘Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aÅŸağılama’ suçundan hakkında resen soruÅŸturma baÅŸlatılan Kolivar, gözaltına alınarak ‘CumhurbaÅŸkanına hakaret’ suçundan 9 Kasım’da tutuklanmıştı. Kolivar avukatlarının tutukluluÄŸa karşı yaptığı itiraz sonrasında 17 Kasım’da tahliye edilmiÅŸti. Ä°ddianamede, Cihan Kolivar hakkında ‘CumhurbaÅŸkanına hakaret’, ‘Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aÅŸağılamak’ ve ‘Türk milletini alenen aÅŸağılama’ suçlarından toplamda 2 yıl 6 aydan 9 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edildi. 

Görüntü dökümü: 

———————

-Cihan Kolivar’ın adliyeden çıkışı 

-Adliyeden genel ve detay görüntüler 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam