Türkiye

İstanbul – Beyoğlu’nda bina yıkımı sonrası daireler toz içinde kaldı, mahalleli tepki gösterdi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ömer Avni Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım çalışması nedeniyle sokaklar moloz yığınları ile dolarken, bazı apartmanlarda daireler de toz içinde kaldı. Yıkım alanına bitişik binada oturan bazı vatandaşlar, hem gürültüden hem evlerin içine dolan tozdan şikayetçi. Yıkım sırasında yapılarının da zarar gördüğünü dile getiren oyuncu Özlem Öçalmaz, olası bir depremde kendi binalarının çökmesinden korktuklarını belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

DEPREM GİBİ SARSINTILAR HİSSEDİYORUZ

Özlem Öçalmaz, “Burası çok uzun zamandır devam ediyor ama özellikle son bir haftadır inanılmaz derecede evde deprem gibi sarsıntılar hissediyoruz. Zaten deprem oluyor eyvah diye korkuyorum.

Her sabah yıkım yapıyorlar burada evimizin hemen yan tarafında. İnanılmaz bir sarsıntı hissediyoruz evde 5 şiddetinde deprem oluyor gibi” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BURASI KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRERKEN BİZ KENTSEL ÖLÜME DOĞRU GİDİYORUZ

Öçalmaz, “Yıkım belgesi olması yeterli değil yıkım belgesi olan herkes yıkım yapmamalı. Çünkü burasının güvenliği asla sağlanmadı. Birincisi, buradan sokağa molozlar fışkırıyor. İkincisi file çekilmedi insanların kafasına taş düşüyor. Üçüncüsü buradan yola yakın mesafede yıkım yapıyorlar. Dört, yan binanın güvenliği hiç düşünülmeden burası kentsel dönüşüme girerken biz kentsel ölüme doğru gidiyoruzö dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Oyuncu Öçalmaz sözlerine “Her tarafa şikayet ediyoruz hiçbir yerden cevap alamıyoruz. Bu ülkenin sanatçısı olmak bir yana aynı zamanda vatandaşıyım. Böyle bir korkuyla yaşamak istemiyorum. Hiçbir yerde can güvenliği yok. 6 Şubat Hatay depreminden sonra bu ülkenin çok büyük travması ve deprem korkusu var. İstanbul depremi gelecek mi gelmeyecek mi diye korkuyoruz. Böyle kontrolsüz bir kentsel dönüşüm olamaz. Ben yarın öbür gün bu binanın altında kalsam kim bunun hesabını verecek” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version