Güvenlik
İstanbul- Bakırköy’de bir günde 1 milyon lira ziynet eşyası çalan hırsızlar yakalandı
Yeşilköy Mahallesi, Hilmi Naili Sokakta bulunan eve 10 Ocakta giren hırsızlar yaklaşık 200 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldı. Aynı gün aynı sokaktaki başka bir eve giren şüpheliler, içeride buldukları ziynet eşyalarını alarak kaçtı. İhbarların ardından iki evden yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası çalındığı belirlendi.
BAĞDAT CADDESİNDE YAKALANDILAR
Hırsızlık Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışmalarda, şüphelilerin binalara giriş ve çıkış anlarının güvenlik kameralarına yansıdığı tespit edildi. İncelenen güvenlik kamerası görüntüleriyle kimlik tespiti yapılan şüpheliler Damla Ç. (19) ve kuzeni Naz Ç. (22), teknik ve fiziki takibin ardından Kadıköy Caddebostan Mahallesi Bağdat Caddesinde yakalandı.
ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI ÇIKTI
Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri yapılan şüphelilerin daha önceden de çok sayıda polis kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden Damla Çnin daha önce 31 evden hırsızlık, Naz Çnin ise çeşitli suçlardan 30 kaydı olduğu belirlendi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.