Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

İstanbul- AK Parti İl Başkanı Özdemir: Toplu ulaşım zammı ‘U’ logolu metrolar ve Marmaray’da olmayacak

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclisinde alınan kararla metro, otobüs, minibüs, metrobüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçları ile taksi ve okul servisi ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. Bugün itibariyle geçerli olan zammın ardından AK Parti İl Başkanı Abdullah Özdemir, yapılan zammın U logolu metrolar ve Marmarayda geçerli olmayacağını NSosyal hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

İl Başkanı Özdemir açıklamasında, “Değerli Hemşehrilerim, bugüne kadar toplu ulaşım ücretleri belirlenirken asgari ücret, enflasyon oranı ve akaryakıt fiyatlarındaki değişim esas alınmıştır. Normal şartlarda yılda bir kez zam yapılırken, CHPli İBB yönetimi bu teamülleri de çiğnemiş durumdadır. 15 Ocakta, 2025 yılı için geçerli olmak üzere zaten yüzde 35 oranında bir zam yapılmıştı. Şimdi, aradan yalnızca 8 ay geçmişken ve yeni bir gerekçe yokken, 15 Eylülden itibaren geçerli olmak üzere toplu ulaşıma yüzde 30luk yeni bir zam yapıldı. Bu zamla birlikte, tam elektronik bilet 27 liradan 35 liraya çıkarıldı. Mavi Kart abonman ücreti 2 bin 120 liradan 2 bin 748 liraya yükseltildi. 6 yılda toplu ulaşıma yüzde 1246 zam yaptılar. Hani ulaşımı senbolik bedellere indireceklerdi? Üstelik bu zamlarla birlikte hizmette bir iyileşme de yok. Her gün arıza yapan, vatandaşlarımızı yolda bırakan, itilmek suretiyle hareket ettirilen otobüsler İstanbulun manzarası haline geldi. Bu zam, ne matematiksel verilere dayanıyor, ne de ekonomik bir gerekçeye…İstanbullular bilsinler ki, bu zam Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın işlettiği hatlarda, yani U logolu metrolarda ve Marmarayda geçerli olmayacak. Özellikle yüzbinlerce vatandaşımızın kullandığı Marmarayda bu zamdan etkilenmeyecekler.

CHPli İBB yönetimi bilmelidir ki; İstanbul sahipsiz değildir. Biz AK Parti teşkilatları olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da İstanbulluların hakkını, hukukunu her platformda korumaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam