Türkiye

İstanbul Adalet Sarayı’nda katiplik sınavı yoğunluğu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İSTANBUL Adalet Sarayı’nda toplam 625 katibin alınacağı klavye sınavına girmek için bekleyen adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul Adliyesi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sözleşmeli zabıt katip ve icra katibi alımı nedeniyle yaklaşık 5 bin kişinin uygulama sınavına gireceği öğrenildi.  

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 20 Nisan 2023 tarihli Sözleşmeli Personel Alımı ilanı üzerine Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda icra ve zabıt katipliği için uygulamalı sınav yapıldı. Sınava girmek için adliyeye gelen adayların bazıları, yanlarında getirdikleri klavyelerle pratik yaptı. İcra ve zabıt katibi adaylarının uygulamalı sınavda 3 dakika içinde 90 doğru kelimeyi yazmaları gerektiği öğrenildi. Yaklaşık 5 bin aday arasından başarılı olan adaylar, mülakata girmeye hak kazanacak.

Sözleşmeli Personel Alımı ilamına göre, İstanbul Adliyesi için 325 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 75 olmak üzere toplam 400 zabıt kâtibi alınacak. Ayrıca, İstanbul Adliyesi için 220 kişi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 5 kişi olmak üzere toplam 225 icra katibi alınacak.

“5-6 AYLIK EMEĞİM VAR”

Adaylardan Serhat Varol heyecanının olmadığını söyleyerek, “Şimdiye kadar bayağı çalıştım, bayağı bir emeğim var. 5-6 aylık emeğim var, kazanacağımı düşünüyorum” dedi. Klavyesiyle sınav için pratik yapan başka bir aday da kendine güvendiğini belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version