Türkiye

İslam Memiş’ten Altın Yatırımcılarına Kritik Tarih

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Piyasaların yakından takip ettiği uzman isim İslam Memiş, altın ve gümüş yatırımcıları için yol haritasını çizdi. ABD’den gelen verilerin piyasaları sarsmasıyla yaşanan sert düşüşün ardından konuşan Memiş, Ağustos ayı için “bekleme” uyarısı yaparken, yeni alımlar ve stratejik hamleler için herkesin beklemesi gereken o tarihi işaret etti: Kasım.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Altın Neden Düştü? İşte Fiyatları Çökerten Gelişme

Altın fiyatlarındaki ani gerilemenin arkasında, ABD ekonomisinin gücünü gösteren veriler yatıyor. Beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranındaki düşüş, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerini erteleyebileceği sinyalini güçlendirdi. Bu durum, doları kuvvetlendirirken, faiz getirisi olmayan altın üzerinde sert bir satış baskısı yarattı ve ons fiyatında 40 dolarlık bir kayba neden oldu.

İslam Memiş’ten Net Mesaj: “Altın Sezonu Bizim İçin Kapandı”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Piyasalardaki bu dalgalanmayı değerlendiren İslam Memiş, yatırımcılara net bir strateji sundu. “Bizim için altın sezonu kapandı,” diyen Memiş, yaz aylarının alım fırsatlarının artık geride kaldığını ve mevcut pozisyonların korunması gerektiğini vurguladı. Uzmana göre, şimdi panik yapma değil, sabırla bekleme zamanı. Memiş, stratejik olarak yeni hamlelerin yapılacağı ve piyasanın yönünün netleşeceği ay olarak Kasım’ı işaret etti.

Gram Altında 4.500 TL Hedefi Masada, Peki Alım Fırsatı Var mı?

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Düşüşe rağmen gram altındaki 4.500 TL’lik ana hedefin korunduğunu belirten Memiş, piyasaya yeni girecek yatırımcılar için kritik bir seviye verdi. Ons altının 3.280 dolar seviyesine gerilemesi durumunda bunun önemli bir alım fırsatı yaratacağını belirtti. Memiş, bu seviye görülmese bile yaşanan her düşüşün, uzun vadeli düşünen yatırımcılar için bir biriktirme fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gümüş Yatırımcısı Daha mı Şanslı?

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İslam Memiş, gümüş konusundaki iyimserliğini koruyor. Altına kıyasla gümüşte daha pozitif bir tablo beklediğini sık sık dile getiren uzman isim, gümüşün ons fiyatında 40 dolarlık hedefin hala geçerli olduğunu belirtti. Elinde gümüş bulunduran yatırımcılara pozisyonlarını korumalarını tavsiye ederken, olası geri çekilmelerin yeni alımlar için değerlendirilebileceğini ifade etti.

Sonuç olarak Memiş’in yatırımcılara çağrısı net: Kısa vadeli dalgalanmalara aldanmayın, sabırlı olun ve gözünüzü Kasım ayına çevirin.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version