Ekonomi

İslam Memiş’ten altın ve dolar uyarısı: ‘Acele etmeyin’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Aralık ayına işaret ederek yatırımcıları risk değerlendirmesine karşı uyardı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Aralık ayına işaret ederek yatırımcıları risk değerlendirmesine karşı uyardı. Belirsizliklerin altını desteklediğini vurgulayan Memiş, “Gram altın tarafında 2000 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç çok uzak değil gibi duruyor” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Memiş, yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

  • “Son 1 haftaya baktığımız zaman bunun küresel ekonomilere mutlaka bir yansıması oluyor. Küresel piyasalar bu savaş durumunu tamamen savuşturmuş değil. Özellikle altın ve gümüş tarafında bunu hissediyoruz. Ons tarafında 50 dolarlık bir yükseliş var. Özellikle petrol fiyatlarında bu yükseliş devam ediyor. Yüzde 2,5 oranında primli, 88 dolar seviyesinde. En büyük risk petrol fiyatlarında görülüyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi bütün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin enflasyonunu pozitif yönde etkiler. Güvenli limana olan talep artar.”
  • “Gelecek jeopolitik risk yeni farklı ülkelerin sürece dahil olmasıyla birlikte küresel piyasalarda ve dünya ekonomilerinde savaş fiyatlaması yaşanabilir. Bu da ezberleri bozar yani küresel piyasalar yeni bir hikaye oluşturur. Bu hikayenin arkası da çok iyimser olmaz. Dolayısıyla bugünkü geldiğimiz koşullarda tedirginlik ve gerginlik devam ediyor.”
  • “Hafta sonu ve pazartesi itibariyle önümüzdeki günler kritik günler olacak. Dünya piyasalarında öyle ya da böyle yansıması olacaktır. Merkez Bankalarının ezberlerinin bozulduğu, açıklamalarında jeopolitik risklere mutlaka atıfta bulunacak. Bundan sonraki süreçlerde özellikle aralık ayına kadar jeopolitik risk fiyatlaması içine girdiğimizi de söyleyebilirim.”
  • “İsrail-Filistin çatışmasının İran ve Lübnan’ı da içine alarak daha geniş bir bölgeye yayılma potansiyeli nedeniyle güvenli limana olan talep arttı. Belirsizliklerin altını desteklediğini vurgulayan Memiş, ons fiyatının 2000 doların üzerine çıkmasının beklendiğini ifade etti.”
  • “Gram altın tarafında da 2000 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç çok uzak değil gibi duruyor. Elinde altın bulunduran yatırımcının satış için çok acele etmemesi gerekiyor.”
  • “Yatırımcılar gerçek anlamda jeopolitik risk fiyatlamasını yapmadı. Süreci takip ediyorlar. Farklı ülkelerin dâhil olmasıyla fiyatlamaya başlanır. Gerçek fiyatlama 2 bin ons üzerinde gerçekleşir. Gram da beklediğim 1.800-1.880 aralığı sürece göre daha erken gelebilir. Bölgeyi ve gelişmeleri takip etmeye devam ediyorum.”
  • “Ekim’in 15’inden önce ve 15’inden sonra ikiye ayırın demiştim. Aralık ayını da 15’i öncesi ve 15’i sonrası ikiye ayırmak gerek. Yılı kötü tamamlamak adına ateşkes vs gibi süreçler görebiliriz. Ancak Ocak ayı itibariyle kalınan yerden devam ederler. Fed’in artık piyasalar üzerinde bir etkisi kalmaz. Yeni hikaye savaş.”
  • “Altın, gümüş ve petrol fiyatlarının tekrar yukarı yönlü hareketler sergileyebileceğini açıklarken, şu görüşleri paylaştı: “Altın fiyatları genellikle savaş dönemlerinde önemli yükselişler kaydeder. Ancak bu kriz, diğer emtiaları da etkileyebilir. Piyasalar, farklı ülkelerin bu sürece katılıp katılmayacağını bekliyor. Eğer farklı ülkeler bu çatışmaya dahil olursa, bu durum ve çatışma alanının genişlemesi, gerçek fiyatlamayı daha iyi yansıtacaktır. Şu an, temkinli bir bekleyiş hüküm sürüyor.”

Memiş’in açıklamaları, altın ve dolar fiyatlarının önümüzdeki dönemde yükseliş trendine girebileceğine işaret ediyor. Ancak, yatırımcıların bu süreçte temkinli davranması ve risk değerlendirmesini iyi yapması gerektiği vurgulanıyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ziraat Bankası Borç Kapatma Kredisi Kampanyası: 99.000 TL ile Yeni Bir Sayfa Açın

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version