Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

İran savaşı sonrası Türkiye’den Rusya’ya sebze ihracatı arttı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Son 10 yıldır yaş sebze meyve ihtiyacının bir bölümünü İrandan karşılayan Rusya, ABD ve İsrailin saldırısı sonrası ürün tedarikinde yaşadığı sıkıntıda rotayı yeniden Türkiyeye çevirdi. Rusya ile 2015teki uçak krizi sonrası durma noktasına gelen yaş sebze meyve ihracatında 10 gündür yeniden hareketlilik başladı.

Düşük maliyeti nedeniyle yaş sebze meyvede çoğunlukla İrandan alım yapan Rusyaya son 10 günde Antalyadan gönderilen ürün sayısı ve miktarı arttı. Üreticiler tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Haline getirilip, paketlenen sebze ürünleri, kara ve deniz yoluyla Rusyaya sevk edilmeye başlandı. İhracat gerçekleştiren firmalar, bu ülkeye başta domates, biber, salatalık, patlıcan gibi sebze ürünleri gönderiyor.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Nevzat Akcan, son 10 yıldır Rusya pazarını kaybettiklerini belirtti. Rusyaya yönelik yeniden hız kazanan ihracatı değerlendiren Akcan, “İranda üretim maliyetinin ucuz olması nedeniyle Rusya, bu ülkeden alım yapıyordu. Savaştan dolayı İran, Rusyaya yeterli ürün aktaramadığı için son 10 günde Rusyaya ihracatımız arttı. Rusyaya, TIR ve deniz yoluyla ihracat gerçekleştiriyoruz. Domates, biber, salatalık, patlıcan, narenciye, sevkiyatımız arttı” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam