Dünya
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev telefonda görüştü
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyanın mevkidaşı İlham Aliyevi telefonla aradığı kaydedildi. Görüşmede Pezeşkiyanın, İran lideri Ayetullah Ali Hamaneyin ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırıların ardından İranın Bakü Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek taziyelerini ileten ve insani yardım teklifinde bulunan Aliyeve teşekkür ettiği aktarıldı.
Pezeşkiyanın, 5 Mart’ta Nahçıvan Özerk Cumhuriyetine yönelik gerçekleştirilen ve 4 sivilin yaralanmasına neden olan insansız hava aracı (İHA) saldırısıyla İranın herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ifade ettiği ve olayın aydınlatılması için gerekli incelemelerin yapılacağını bildirdiği kaydedildi. Aliyevin ise saldırının soruşturulması gerektiğinin altını çizdiği vurgulandı.
Liderlerin ayrıca, iki ülke arasındaki ortak ekonomik projelerin geliştirilmesine dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.