Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

İran, akaryakıt taşıyan 2 tankere operasyon düzenledi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İran’ın Basra Körfezinde 3 milyon litreden fazla kaçak akaryakıt taşıyan ‘Star 1’ ve ‘Vintag’ adlı yabancı petrol tankerlerine el koyduğu ve olayla ilgili 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Basra Körfezinde düzenlenen operasyonda akaryakıt kaçakçılığı yapan şebekelere bağlı Star 1 ve Vintag adlı 2 yabancı petrol tankerine el konuldu. Organize şekilde kaçakçılık yaptığı belirlenen tankerlerde 3 milyon litreden fazla kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 25 mürettebat gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, el konulan petrol tankerlerinin hangi ülkeye ait olduğu, varış noktaları ve mürettebatın uyruğu hakkında bilgi verilmezken, gemilerin istihbarat operasyonuyla tespit edildiği ve yargı makamlarıyla yapılan koordinasyonun ardından yakıtın boşaltılması için Buşehr Limanı’na götürüleceği kaydedildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir