Türkiye
İHH Başkanı Yıldırım: Pazar günü Beyazıt’tan Ayasofya’ya büyük bir kalabalıkla yürüyeceğiz
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’de yaşanan son gelişmelere ilişkin İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Yıldırım, “Çok büyük değişimlerin başlangıcındayız. Netanyahu hayatı boyunca tek doğru bir şey söyledi. Orta Doğuda haritalar değişecek. Bakın Suriye değişti. Şimdi sıra İsrailin yok olmasında. Herkesi ne yazık ki Yahudi düşmanı yaptı. Yahudilerin de bu konuya dikkat etmesi gerekiyor. Çocuk, kadın katilliği, evleri, binaları yıkması dünyada büyük bir öfke oluşturdu. Bu öfke bizde de var. Bunu çok iyi bilsin” dedi.
Yıldırım, “Trump’a da öfkeliyiz. Trump kendini ne zannediyorsa hiç kimse buna karşılık veremeyecek zannediyor. Gazzeli bir çocuğun attığı taş, Trumpı yerle bir edecek. Neymiş? Gazzede turistik mekanlar oluşturacakmış. Bir adam şu anda dünyayı savaşa götürüyor. O nedenle dünyanın her tarafıyla irtibatlıyız. Halkların kardeşliği adı altında Trumpa da karşı çıkacağız, Netanyahu’ya da karşı çıkacağız. Amerikanın özgürleşmesi için de uğraşacağız. Amerika halkı artık bu siyonistlerden kurtulacak. Onun için Amerikanın her tarafında eylemler yapılacak. Avrupada da eylemler yapılacak ve artacak. Türkiyede de yapılacak” diye konuştu.
Yıldırım, “Rahmetli Aliya İzzetbegoviç Saraybosna bombalanırken insanlar aileleriyle oradan çıkmaya çalışırken sakın çıkmayın dedi. Bombanın altında kalın dedi. Kadınlar gidebilir ama çocuklarınızı götürmeyin dedi. Çünkü bir gün çocuklar bu toprakların değerini bilecekler burada kalarak dedi. Gazze halkı hicret etmiyor ki. Hicrete karar vermiyor. Şu anda Gazze halkını tehcir etmeye çalışıyorlar. Öncelikle uçaklarla Refah’ı bombalıyorlar. Orayı boşaltacaklar. Sonra Mısırın dibinde Refah’ın sınırında büyük insani adı altında kamplar yapacaklar. Adı insani kamp ama çok kötü şartlar oluşturacaklar ve 2 milyon insanı bu kamplara getirecekler. Bu arada da çocuklarla bir o tarafa götürecekler, bir bu tarafa götürecekler. Bunların planı tabii. Sonra bu insani kamplarda insanlara gerekli yiyeceği vermeyecekler. İlacı vermeyecekler. Gazzenin tümünü bu kampa sıkıştırıp bunların adeta gönüllü göç etmesini sağlayacaklar. Ama bu plan tutmaz ki. Çünkü çocuğunu kaybeden anne üç evladını da şehit vermiş dördüncü evladım da hazır diyor” ifadelerini kullandı.
Yıldırım, “Bu dünyada çok nadir görülen bir savaştır. O nedenle Gazzede ne Trumpın dediği ne de Trumptan korkan İslam dünyasının liderlerinin dediği olacak. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Müslüman devletlerin liderleri silkinip kendine gelmek zorunda. Normalleşme büyük bir ihanettir. Normalleşme halkı yokluğa mahkum etmektir. Soykırımdır. Bu soykırımın birkaç tane başlığı vardır. Açlıkla soykırım. Şu anda içeriye un bile giremiyor değil mi? Neden bunu yapıyorlar? Ramazandan önce o kadar çok un vardı ki hatta insanların soğuktan mücadele etmek için onları yakıt olarak kullandığı dönemler oldu. Şimdi un kısıtlaması yaptılar ki insanlar açlıktan ölsün. Soykırıma uğrasın. Açlıktan ölen çocuklar var. Ben İslam dünyasına sesleniyorum. Niye bugüne kadar tehcir edilmiş Filistinlilerin yüzde 60’ı hala pasaport sahibi değil. Şiliye gidenlere pasaport veriliyor. İslam dünyasında muhacir olan, tehcir edilenlere pasaport verilmiyor” dedi.
“Katliama ses çıkarmayan liderler de gidecek” diyen Yıldırım, “Allahın iradesiyle kimse baş edemez. Allahın diniyle de kimse dalga geçemez. Çocuk ölümü. Hristiyan da olsa, Yahudi de olsa, Müslüman da olsa, masum insanı öldürenlere karşı çıkmamak hainliktir, katilliktir, iş birlikçiliktir. Sokaklara çıkın meydanlara inin. Amerika karşıtlığını ortaya koyun. İsrail karşıtlığını ortaya koyun. Boykotu yaygınlaştırın. Amerika ve İsraile yapılan bütün ticaretlerin kesilmesini isteyin. Enerji boru hatlarının durdurulmasını isteyin” diye konuştu.
Yıldırım, “Bu pazar Beyazıttan Ayasofyaya yürüyeceğiz. Büyük kalabalıkla yürüyeceğiz. Türkiyede eylemleri tekrar başlatacağız. Dünyada eylemleri başlatacağız. İsrail eskisi kadar rahat değil. Çünkü artık eski Suriye yok karşısında. Eski Türkiyede yok. Eski Mısır halkı da yoktu. Eski Ürdün halkı da yok. Artık insanlar korku elbisesini çıkardılar. Suriyeye saldırdı, karşılığını aldı. Şimdi paniklemiş. Efendisine gitti. Bölgede kendine zarar verecek her şeyi yaptın. Ama artık dünya halkları ayağa kalktı. Bu pazar günü eylemlerden sonra dünyanın her tarafında da konsolosluklar üzerine yürüyüşler yapılacak. Hedefimiz insani yardım koridorlarının tekrar açılmasıdır. Filistin zaten savaşını kazanacak. Dünyanın en büyük silahlarını attınız. İkinci Dünya Savaşından daha fazla silah kullandınız. Biz o Filistin direnişine bir şey demiyoruz. Orayı sizin bitirmeniz zaten mümkün değil. Orası zaten sizi yerle bir edecek. İslam dünyasının görevi o kapıyı açmak. O kapı açılacak hiç merak etmeyin. Bu yardımlar oraya gidecek. Ben buradan halkımıza sesleniyorum. Yardım vermeye devam edin” ifadelerini kullandı.