Türkiye

Iğdırlılar, İran’da bombaların hedefi olan 165 öğrencinin ailesine destek için kampanya başlattı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABD ve İsrail, 28 Şubat 2026’da İrana yönelik saldırı başlattı. Saldırının ilk gününde bombaların hedefi olan İranın güneyindeki Minab kentindeki bir ilkokulda 165 kız öğrenci hayatını kaybetti. Bu öğrencilerin ailelerine destek için Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği, kampanya başlattı. Zübeyde Hanım Bulvarında çadır kuran dernek yöneticileri kazanlarda pişirdikleri yiyecekleri, misafirlere ikram ederek elde ettikleri geliri oluşturdukları yardım kasasına atıyor. El emeği göz nuru ürünleri de satan kadınlar, yardım kampanyasını bir hafta sürdürmeyi planlıyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Onursal Başkanı Veli Beder, yardım çadırını mazlumlara destek olmak için kurduklarını söyledi. Beder, “İranda 165 kız çocuğu bombalanarak şehit edildi. Bizler de bir nebze olsun onların ailelerine yardımcı olmak istedik. Onların acılarını dindirme, kayıplarını geri getirme gücümüz yoktur. Onların babalarına, annelerine, sevenlerine biz de sizlerle beraberiz demek için bu kampanyayı yaptık. Onlara maddi bir destek sağlamak için bu meydanda kurduğumuz çadırda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her türlü fedakarlığı yapmak bizim görevimizdir” dedi.

FOTORAFLI

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version