Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

IÄŸdır’da yayla gerginliÄŸi, jandarma önlem aldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

IÄžDIR’ın Tuzluca ilçesine baÄŸlı Karabulak köylüleri, geçen yıl mahkemenin kendilerine ait olduÄŸuna karar verdiÄŸi yaylaya giderken davalık oldukları Abbasgöl köyü giriÅŸinde jandarma tarafından durduruldu. Olumsuz bir durum yaÅŸanmaması için önlem alan jandarma, geçiÅŸe izin vermedi. Karabulak köylüleri, Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki olayın bir benzerinin yaÅŸanmasından endiÅŸe ettiklerini söyledi.

Tuzluca ilçesine bağlı 60 haneli, 350 nüfuslu Karabulak ve Abbasgöl köyleri arasında uzun yıllar devam eden Hırtik Yaylası arazisine yönelik tartışma 3 yıl önce yargıya taşındı. Mahkeme, geçen yıl aralık ayında 5 bin dekarlık yaylanın, Karabulak köyüne ait olduğuna karar verdi.

Yayla zamanı geldiği için bugün sabah saatlerine Karabulak köylüleri yaylaya gitmek üzere yola çıktı. Ancak jandarma ekipleri, gidiş güzergahında bulunan Abbasgöl köyü girişinde, yaylaya çıkanları durdurdu. İçerisinde birçok kadın ve çocuğun bulunduğu araçlar uzun bir kuyruk oluşturdu. Jandarma, Karabulak ve Abbasgöl halkı arasında herhangi bir gerginlik yaşanmaması için yaylaya çıkışa izin vermedi.

Devletten yardım beklediklerini söyleyen Karabulak köyünün Muhtarı Süleyman Atar, “Yaylaya çıktığımız takdirde Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaÅŸanan katliamı yaÅŸayabiliriz. O olayların, burada da yaÅŸanabileceÄŸinden endiÅŸe ediyoruz. Köydeki 4 bin koyunu araçlarımıza yükleyip konvoy halinde yaylamıza gitmek için yola çıktık. Ancak jandarma yayla yolunun geçtiÄŸi, Abbasgöl köyü giriÅŸinde bizi durdurdu. PeriÅŸan olduk. Abbasgöl köylüleri iddiaya göre orada pusu kurmuÅŸlar. Biz besicilik yaparak geçimimizi saÄŸlıyoruz. Yaylamıza gitmek zorundayız” diye konuÅŸtu.

Karabulak köylülerinin Abbasgöl köyü girişinde bekleyişleri sürüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam