Dünya

İç Göç İzleme Merkezi: 2022’de 71.1 milyon kişi ülkeleri içinde yerinde edildi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İsviçre’nin Cenevre kenti merkezli İç Göç İzleme Merkezi (IDMC), 2022’de 71.1 milyon kişinin ülkeleri içinde yerinden edildiğini açıkladı. Yayımlanan raporda, göçlerin savaş, şiddet olayları ve doğal afetler sonucu meydana geldiği aktarıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

IDMC tarafından yayımlanan raporda, 2022 yılı içinde 71.1 milyon kişinin, kendi ülkeleri içinde göç etmek zorunda kaldığı belirtildi. Söz konusu sayının, bir önceki yıla oranla yüzde 20 artış gösterdiği aktarıldı. 2021 raporunda yerinden edilenlerin sayısı, 60.9 milyon olarak paylaşılmıştı. 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ülke içinde 16.9 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığı, bunun bugüne kadar tespit edilen en yüksek sayı olduğu ifade edildi. Rapor, 65 ülkenin verilerini içeriyor.

İÇ GÖÇÜN NEDENLERİ

Ukrayna ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) gibi ülkelerde çatışmaların hızla artmasının yanı sıra, Pakistan’da meydana gelen sel gibi büyük doğal afetler de 2022’de iç göçün ana nedenleri olarak sıralandı. Raporda, “Bu insanlar, uzun süren çatışmalar, tekrarlanan afetler ve kalıcı çözümlerin bulunamaması nedeniyle halihazırda yerinden edilen on milyonlarca insana katıldı” denildi.

RAPORDA ÇÖZÜM DE SUNULDU

Raporda, söz konusu artışın önlenmesi ve daha fazla göç yaşanmaması için çözüm önerileri de sunuldu. Rapor şöyle devam etti:

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

“Ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin geri dönmelerini, yerel olarak entegre olmalarını veya ülkelerinde başka bir yere yerleşmelerini desteklemek esastır. Çözümlere ilişkin daha iyi veri ve kanıtlar, yerinden edilmeyi etkili bir şekilde önleme ve müdahale kilit öneme sahiptir. Çatışma çözümü, barış inşası, afet riskinin azaltılması, iklim esnekliği, gıda güvenliği ve yoksulluğun azaltılması sağlanmalıdır.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version