Spor
İBB Spor Başkanı Keleş, milli güreşçiler ile bir araya geldi


Macaristan’ın baÅŸkenti BudapeÅŸte’de düzenlenen Avrupa GüreÅŸ Åžampiyonası’nda elde ettikleri madalyalarla Türkiye’yi gururlandıran milli güreşçiler Kerem Kamal, Yunus Emre BaÅŸar, Burhan Akbudak, Ahmet Uyar ve Osman Göçen ile antrenör Cenk Ä°ldem, Ä°BB Cebeci Spor Kompleksi’nde Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyespor BaÅŸkanı Fatih KeleÅŸ ile bir araya geldi.
Åžampiyonayı BudapeÅŸte’de takip ettiÄŸini ifade eden Fatih KeleÅŸ, “Ä°yi bir atmosferdi, Türkiye açısından tarihimizde en fazla madalya kazandığımız Avrupa Åžampiyonası oldu. Bugüne kadar en fazla 16 madalya kazanmışız, bu ÅŸampiyonada milli takım 17 madalya ile bir baÅŸarıya imza atmış oldu. Kadınlarda 4 madalya elde ettik, serbest stilde erkeklerde 6 madalya elde ettik. Grekoromende de 7 madalya kazandık. Burada kulübümüzün sporcularının da katkıları büyük, 5 madalya kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum. Çok heyecanlı, çok keyifli maçlar yaÅŸandı. Talihsizliklerle de bazı madalyalar elimizden kaçmış oldu ama güzel müsabakalar oldu. Bundan sonraki turnuvalarda bu bir vesile olacak. Önümüzde Dünya Åžampiyonası var, oraya hazırlanacağız” dedi.
CENK İLDEM: MADALYANIN EN ÜST BASAMAĞINDA OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Milli takımda da görev yapan Ä°BB Spor Antrenörü Cenk Ä°ldem, “Åžampiyonaya takım ortamını oluÅŸturup da gitmiÅŸtik. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi olarak Türk güreÅŸine her zaman büyük hizmetler yapmış, bu iÅŸin lokomotifi olmuÅŸ kulüptük. GüreÅŸ dediÄŸiniz zaman ülkede çok büyük beklenti var. Madalyanın en üst basamağında olmak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
KEREM KAMAL: BUNU ÇOK BEKLEDİM
60 kiloda Avrupa ÅŸampiyonu olan Kerem Kamal, “Büyükler kategorisinde ilk altın madalyam olduÄŸu için çok büyük mutluluk yaÅŸadım. Çünkü bunu çok bekledim. Bundan önce 2 sene üst üste final yapıp, ilk finali 5-5’ten, ikincisini de 3-1’den kaybetmiÅŸtim. Çok mutluyum, bu ilk altın madalyam. Büyükler Dünya Åžampiyonası var. Önümüzde uzun bir süre var. Bu ÅŸampiyonada eksiklerimi analiz edip, o eksiklerimi kapatmaya çalışacağım” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
YUNUS EMRE BAÅžAR: BUNUN HAYALÄ°NÄ° HER SENE KURUYORDUM
77 kiloda final yapan ve ikincilik elde eden Yunus Emre BaÅŸar, “Bu sene ÅŸampiyon olmayı çok istemiÅŸtim. Bunun hayalini her sene kuruyordum. Çünkü geçen sene yaptığım hataları bu sene yapmamak için Cenk hocamla kampta ve maçlarda stratejiler yaptık. Nasip diyelim parmaklarımın ucundan kaçtı. Önümüzde Dünya Åžampiyonası var, orada altın madalyayı hem kulübümüze hem ülkemize getireceÄŸimize inanıyorum” dedi.
BURHAN AKBUDAK: DÃœNYA ÅžAMPÄ°YONASI’NDA Ä°NÅžALLAH ALTIN MADALYA KAZANACAÄžIM
Avrupa Åžampiyonası’ndan 82 kiloda bronz madalya ile dönen Burhan Akbudak, “Çok çalıştık, çabaladık, gönül altın madalya almak isterdi. Dünya Åžampiyonası’nda inÅŸallah altın madalya kazanacağım. Hocalarıma çok teÅŸekkür ediyorum, onların sayesinde buralara kadar geldik” dedi.
AHMET UYAR: BUNLAR BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ
63 kiloda bronz madalya kazanan sporcumuz Ahmet Uyar, ÅŸu ÅŸekilde konuÅŸtu: “Çok küçük yaÅŸlarda bu serüvene baÅŸladık. Åžu an aldığımız madalyalar verdiÄŸimiz emeklerin karşılığı oluyor. Bunlar bizim için bir baÅŸlangıç, 2015 yılında Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Spor Kulübü’ne geldiÄŸimde, bu kulübün ne kadar büyük bir camia olduÄŸunu, hedeflerimin arttığını, büyük ÅŸampiyonlarla çalışmanın bana verdiÄŸi hazzı yaÅŸadığımda bu aldığım madalyalara baktığımda ne kadar güzel bir ÅŸey yaptığımın, insanları mutlu etmenin, bizim sayemizde bayrağımızı göndere çekmenin bana ne kadar gurur verdiÄŸini biliyorum.”
OSMAN GÖÇEN: BÜYÜKLER KATEGORİSİNDE İLK MADALYAMI KAZANDIM
Serbest stil 86 kiloda Türkiye’ye bronz madalya getiren Osman Göçen ise “Daha önce gençlerde madalyalarım var, büyükler kategorisinde ilk madalyamı kazandım. Ä°nÅŸallah önümüzdeki maçlarda altın madalya kazanacağım. AÄŸustos ayında Ä°slam Oyunları var, inÅŸallah orada ülkemi temsil edeceÄŸim. Ä°nÅŸallah orada altın madalya kazanırım” ifadelerini kullandı.
