Connect with us

EKONOMİ

“Hibrit çalışma imkânı sunan şirketler avantajlı”

Yayınlanma tarihi:

Pandemi sonrası hibrit çalışma imkânı sunan şirketlerin avantajlı olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı Ortağı Mehmet Eronat, “LinkedIn’de yaptığımız anket sonuçlarında çalışma hayatında yer alan profesyonellerin yaklaşık yüzde 80’i uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri konusunda beklentilerini dile getiriyor. Son dönemde salgının etkilerinin azalmasıyla işe alım süreçlerinde ilk sorulan sorulardan birisi şirketin çalışma modeli oluyor. Çalışanlarına uzaktan çalışma ve hibrit çalışma imkânı sunan şirketler işveren markası açısından avantajlı bir konuma geliyor” dedi.

Eronat, “Kovid-19 öncesi zaman zaman çeşitli şirketler tarafından denenmiş olan, ‘nasıl olur?’ soruları içerisinde ‘olur mu olmaz mı?’ endişeleriyle tartıştığımız uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modeli bugün artık karşımızda yadsınamaz bir gerçeklik olarak duruyor. Mazars Denge olarak LinkedIn’de yaptığımız anket sonuçlarında çalışma hayatında yer alan profesyonellerin yaklaşık yüzde 80’i uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri konusunda beklentilerini dile getiriyor. Son dönemde salgının etkilerinin azalmasıyla işe alım süreçlerinde ilk sorulan sorulardan birisi şirketin çalışma modeli oluyor. Çalışanlarına uzaktan çalışma ve hibrit çalışma imkânı sunan şirketler işveren markası açısından avantajlı bir konuma geliyor” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR ARTIK MASALARINA BAĞLI DEĞİL

Salgının başlamasıyla Mart 2020’de ‘önce insan, önce sağlık’ diyerek 48 saat içinde uzaktan çalışma modeline geçtiklerini aktaran Eronat, 2022 itibarıyla hibrit çalışmaya başladıklarını ifade etti.  Eronat, hibrit çalışma modelinin çalışan adaptasyon üzerinde çok büyük etkisi olduğunu belirtti. Yaz tatiliyle hibrite olan talebin artacağını belirten Eronat, proaktif olarak bu süreci yönetmeyen ve gerekli sistemleri oluşturmayan şirketlerin çalışanlarının memnuniyet ve motivasyonunun negatif etkileneceğini sözlerine ekledi. Eronat, hibrit çalışma modelinin işveren markasını güçlendirdiğini aktardı; çalışan deneyimini pozitif yönde etkileyen, iş-yaşam dengesini destekleyen, esneklik sunan, karbon ayak izini düşüren bir model olarak tanımladı. Eronat, avantajları birincisi artan çalışan verimliliği, ikincisi artan çalışan memnuniyeti, üçüncüsü azalan maliyetler, dördüncüsü artan esneklik olarak sıraladı.

 

HİBRİT ÇALIŞMADA LİDERLER İÇİN ÖNEMLİ OLAN KONULAR NELER?

Eronat, “Salgınla beraber liderler, çalışanların herhangi bir yerde ve zamanda verimli bir şekilde çalışabileceklerini gördü. Salgın sonrasında dünya çapında büyük, küçük birçok şirket hibrit veya uzaktan çalışmaya geçti. Bu geçiş sürecinde liderlerin ve ekiplerinin beklentileri ve iş yapış biçimleri de değişti. Ekip liderleri öncelikle ekiplerine güvenmeli, liderler, çalışanlardan beklentileri konusunda açık ve şeffaf olmalı ve geri bildirim toplantılarının mutlaka gerçekleştirilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla