Türkiye

Herkesin Gözü Aydın! Erken Emeklilik ONAYLANDI! 5 Maddeyle 46-47-48-49-50 Yaşındakiler Emekli Olacak! Staj ve Çıraklık Dahil

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Uzun bir süredir milyonlarca kişinin hayalini kurduğu erken emeklilik artık gerçeğe dönüşüyor. 45, 46 ve 47 yaşlarında emekli olmak, artık sadece bir hayal değil, birçok meslek grubu için mümkün hale geliyor. Özellikle belirli meslek grupları, standart prim günü ve yaş şartlarına ek esneklik sağlayan özel bir hak olan “yıpranma hakkı” ile erken emeklilik imkanı buluyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

46-47 Yaş Aralığındakilere 5 Maddeli Erken Emeklilik Listesi Geldi! Mini EYT Kadrosu Çıktı! 1 Yıllık Staj ve Çıraklık Sigortası Olanlar…

Erken Emeklilik Artık Hayal Değil:
Özellikle 45, 46 ya da 47 yaşlarında emekli olmak, sadece bir hayal değil, artık mümkün bir gerçek haline geliyor. Bu durum, belirli meslek grupları için erken emekliliği beraberinde getiriyor. Herkes için standart olan prim günü ve yaş şartları, bazı özel durumlarda esnetilebiliyor. Bu özel durumlardan biri de “yıpranma hakkı” olarak adlandırılıyor.

Hangi Durumlarda Staj Sigortası Geçerli?
Avukatlar, sigortalı olmaksızın ilk 6 ay mahkemelerde, kalan 6 ay da avukat yanında olmak üzere toplam 1 yıllık staj sürelerini gösteren onaylı baro belgesi ve borçlanma talep dilekçesi ile kuruma başvurmaları halinde bu süreleri borçlanabiliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

1 Yıllık Süre Kadar Borçlanma İmkanı:
1 yıllık sürenin tamamını borçlanmak şart değil, ihtiyaç kadar da borçlanma yapılabiliyor. Staj annelere de bir ayrıcalık sunuyor. Anneler sigortalı olmadan önce yaptığı doğumları borçlanamıyor. Ancak staj ya da çıraklık sonrası dünyaya gelen çocukları için borçlanma yapabiliyor.

Yıpranma Payıyla Nasıl Emekli Olunur?
Bu hak, “fiili hizmet süresi zammı” adıyla da bilinir ve ağır iş koşullarında çalışanları desteklemek üzere uygulanır. Her 360 günlük çalışma karşılığında ek günler kazanılır ve bu ilave hizmet süresi en fazla 5 yıl olabilir.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kimler Bu Haktan Yararlanabilir?
Ayrıca, SGK tarafından belirlenen 45 farklı meslek grubunda çalışanlar erken emeklilik hakkı elde edebilir. İşçi statüsünde (4/A) veya memur statüsünde (4/C) çalışanlar bu avantajdan faydalanabilir. Her meslek dalı için eklenen süre değişiklik gösterebilir.

Başvuru Gerekmeyen Otomatik Hesaplanıyor:
Başvuru sürecine gelince, bu hak için ayrı bir başvuru gerekmemektedir. SGK, ilgili kişilerin fiili hizmet süresini otomatik olarak hesaplar ve emeklilik süresine ilave eder.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bu yeni haklar, belirli meslek gruplarında çalışanlar ve ilgili topluluklar için büyük bir gelişme olarak kabul edilmekte ve birçok kişi için erken emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunmaktadır. Bu gelişmelerin sosyal ve ekonomik etkileri ise yakından takip edilmektedir.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version