Türkiye

HATAY Viyana ve Prag’da sos yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İSKENDERUN Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteğiyle Güçlü İstihdama Büyük Bir Adım, Ben Avrupadayım adlı projeleriyle Avusturyanın başkenti Viyana ve Çekyanın başkenti Pragdaki restoranlarda Türk kültürüne ait damak tadını tanıttı. Türkiyeden götürdükleri baharatlarla soslarını yapan 15 öğrenci, yurt içinden ve yurt dışından iş teklifleri aldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteğiyle Güçlü İstihdama Büyük Bir Adım, Ben Avrupadayım adlı proje geçekleştirdi. 15 öğrenci, 4 haftalık sos yapımı eğitimini staj dönemlerinde aldı. Yiyecek İçecek Bölüm Şefi Neslihan Tuncer, çok çeşitli sos türlerinin olduğunu, öğrencilerin kendilerine özgü katkılarıyla da renklendirdiği ve tatlandırdığını belirterek, “Projemiz Viyana ve Pragda bulunan restoranlarda düzenlendi. Uluslararası sos çeşitlerini öğrenmelerine yönelik öğrencilerimiz yurt dışında özellikle Türk kültürüne ait damak tadımızın soslarından kendi becerilerini katarak ürünler sundular. Ekmeğin sosu Chimichurri, makarnanın sosu Arabiata, Tavuğun sosu ıspanak, gibi birçok sos çeşidi büyük ilgi gördü” dedi.

ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Okul Müdürü Naciye Güneş, Viyana ve Prag’da düzenlenen etkinlikte öğrencilerin Türkiyeden götürdükleri baharatlarla kendi becerilerini ve sevgilerini de katarak soslar yaptıklarını anlatırken, “Özbeklerin en iyi şeflerinin, yamaklarının çalıştığı restoranda kızlarımız ayakta alkışlandı. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Öğretmenleri olarak Türk mutfağının yetkinliğini, becerisini, aromasını, lezzetini Türkiye Cumhuriyetinin dışına taşımakla mükellefiz. Kızlarımıza yurt içi hem de yurt dışından teklifler geldi. Antalya ve özellikle turistlik bölgelerden, bu teklifleri gelecek yıl sürecin de değerlendireceğiz” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version