Sosyal medyada bizi takip edin

Yerel

Hatay – İskenderunlu Kadınlar Güçleniyor

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

HATAYın İskenderun ilçesinde Mozaik Kadın Derneği, İskenderunlu Kadınlar Güçleniyor adlı projeyle kadınların el becerilerini geliştirecek atölye çalışmaları başlattı.

Mozaik Kadın Derneği Başkanı Zeynep Gürler Yıldızlı, İskenderun’un Pirrireis Mahallesi ve Esentepe Mahallesi’nde, her bir mahallede 20 kadın ile toplamda 40 kadına yönelik atölye çalışmaları düzenlediklerini belirtti. Başkan Yıldızlı, proje kapsamında gerçekleştirilecek atölyeler, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, kadına yönelik şiddet ve kadın hakları gibi önemli konuları ele alacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Her hafta farklı bir konuya odaklanılacak olan atölyelerde, katılımcılara aynı zamanda el becerilerini geliştirebilecekleri ve meslek edinebilecekleri aktiviteler sunulacak. Panç yapımı, makrome ürünler üretme, ahşap boyama ve taş boyama gibi çalışmalar katılımcılarla yapılacak. Proje kapsamındaki mahallelerdeki ve İskenderunun sosyoekonomik olarak daha zayıf bölgelerinde yaşayan kadınlara hijyen setleri dağıtımı da yapılacak. Temmuz ayı sonuna kadar İskenderun’daki dört farklı mahallede kadın sağlığı, şiddet ve kadın hakları konularında seminerler düzenleyeceğiz. Bu çalışmalar, Mozaik Kadın Derneğinin İskenderundaki kadınları güçlendirmeyi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan kapsamlı bir projedir.”

Haber/Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir