Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

HATAY-  DEPREMZEDE KADINLAR DEPREMZEDELER İÇİN TANDIR EKMEĞİ PİŞİRDİ

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

HATAY’ın Altınözü ilçesine baÄŸlı Tepehan köyündeki depremzede kadınlar, diÄŸer depremzedeler için tandır ekmeÄŸi hazırlayarak dayanışma örneÄŸi gösterdi. Bu dayanışmaya katılan Gülsüm Temizkan, “Milletim için helal olsun” dedi. 

Hatay’ın Altınözü ilçesine baÄŸlı Tepehan köyünde depremzede kadınlar, kendi sıkıntılarını bir kenara bırakarak diÄŸer depremzedeler için tüm imkanlarını seferber etti. Kadınlar, depremzedeler için yaktıkları tandırlarda piÅŸirdikleri ekmekleri depremzedelere dağıtıyor. Kadınlar 5 gündür günün ilk ışıklarıyla tandırın başına geçip ekmek piÅŸiriyor.  

“MÄ°LLETÄ°M İÇİN HELAL OLSUN”

YaÅŸanan depremin acısını yüreklerinde hissettiklerini dile getiren Gülsüm Temizkan, “Dağıtıyorum. Unumuz var, tarlaya buÄŸday ekiyoruz. Ä°htiyacı olanlara gitsin. Ben 3 günlük ekmek yapıyorum, gelen olursa veriyorum. Herkese helal olsun, beni sevene, sövene herkese helal olsun. Milletim için helal olsun. Can kaybımız yok. DiÄŸer insanlar da bu felakette elinden geleni yapsın. Bu felakette benim, senin yok. Yeter ki herkes rahat yaÅŸasın” dedi.

“DAYANIÅžMA İÇERÄ°SÄ°NDEYÄ°Z”

Aslıhan Bülbül, “Börek yapıyoruz, ekmek yapıyoruz, makarna yapıyoruz. KomÅŸumuz çorba yapıyor, herkes birbirine ikram eder. Böyle bir dayanışma içerisindeyiz çünkü böyle olmak zorundayız” diye konuÅŸtu.

“Ä°MKANI OLMAYANLARA VERÄ°YORUZ”

AyÅŸe Yılmaz, “YemeÄŸi burada yapıp yiyoruz. Makarna, kuru fasulye, çorba yapıyoruz. Ä°mkanı olmayanlara veriyoruz” dedi. 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam