Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Hakkari – Çinli çift, elektrikli araçlarıyla çıktıkları dünya turunda 83 ülke gezdi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ÇİNLİ çift, Gloria Chee (42) ve Fan Huyu (50), elektrikli otomobilleriyle çıktıkları dünya turunda Hakkarinin Yüksekova ilçesine geldi. Şu ana kadar 83 ülke gezdiğini söyleyen Gloria Chee, Türkiyeden sonraki rotalarının Irak olduğunu ve hedeflerinin 197 ülkeyi gezmeyi planladıklarını söyledi.

Benzinli ve dizel araçlarının neden olduğu hava kirliliğine dikkat çekmek için elektrikli araçlarıyla Çin’den yola çıkan Fan Huyu ve Gloria Chee çifti, 60 bin kilometrelik yolculukta 83 ülke gezdi. İran’dan sonra Türkiyeye giriş yapan çift, Hakkarinin Yüksekova ilçesine geldi. Bir otelde konaklayıp bir süre dinlenen Çinli çift, ilçenin doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile ilgili vatandaşlarla sohbet edip, bilgi aldı.

‘HEDEFİMİZ 197 ÜLKEYİ GEZMEK’

Türkiyeden sonraki rotalarının Irak olduğunu söyleyen Gloria Cehee, “Şu ana kadar 83 ülke gezdik. Hedefimiz 197 ülkeyi gezmek. Amacımız, çevre bilincini teşvik etmek ve insanların sağlığına zarar veren benzin ve dizelden kaynaklanan egzoz emisyonlarının neden olduğu hava kirliliğini azaltmaktır. Şu ana kadar elektrikli otomobilimizle 60 bin kilometre yol katettik. Çevre bilincini yaygınlaştırmak ve elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için böyle bir tur başlattık. İrandan Türkiyeye giriş yaptık. Buradan da Iraka doğru yolumuza devam edeceğiz. Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki insanlarla sohbet ettik. Buranın doğal güzellikleri ve tarihi hakkında da bilgi aldık” dedi.

Haber: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari),

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir