Türkiye

Gübre fiyatları soruşturmasında 6 firma sözlü savunma yapacak

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

 REKABET Kurulu tarafından, gübre sektöründeki fiyat artışları nedeniyle yürütülen soruşturmada 6 teşebbüs, sözlü savunma verecek. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Rekabet Kurulu, gübre fiyatlarındaki artışlarını, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ‘Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar’ başlıklı 4’üncü maddesi uyarınca incelemeye aldı. Bu kapsamda, Ağustos 2021’de gübre sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmada yazılı savunma ve uzlaşma süreçlerinin ardından sözlü savunma aşamasına gelindi. Rekabet Kurulu, 25 Temmuz saat 10.30’da toplanacak. Soruşturma heyeti, elde edilen bilgi ve bulgulara dayanarak görüşünü açıklayacak. Soruşturmanın tarafı olan 6 teşebbüsün temsilcileri de Kurul’a savunmalarını verecek. Kurul’un, sözlü savunmaların ardından 15 gün içerisinde kararını açıklaması bekleniyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version