Türkiye

Büyükçekmece'de bakımevinde yürekleri yaralayan görüntüye soruşturma

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

 BÜYÜKÇEKMECE’de, bir engelli bakımevindeki çalışanın bakıma muhtaç hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntüler üzerine soruşturma başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, bakımevinin kapatıldığı ve görüntülerde yer alan çalışan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.  

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Büyükçekmece’de, özel bir bakımevinde görev yapan çalışanın hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, bakımevine giderek incelemede bulundu. Bunun üzerine bakımevi kapatıldı. Bakımevinde bulunan bakıma muhtaç engellilerin çevredeki bakımevlerine yerleştirilirken söz konusu görüntülerde yer alan çalışan ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili İstanbul Valiliği ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece İlçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup merkezde kalan engellilerimizin, çevrede bulunan uygun bakım evlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir.  ifadelerine yer verildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan İstanbul’da özel bir bakımevinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Silivri’de özel bir bakımevinde meydana gelen olayın paylaşılmasının ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle ilgili bakım merkezine giderek gerekli incelemelerde bulunmuştur. Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın gerçekleştiği özel bakım merkezinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına, hizmet alan vatandaşlarımızın güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version