Connect with us

EĞİTİM

‘Gençlerle El Ele’ projesinin ikinci deneme testi gerçekleşti 

Yayınlanma tarihi:

İstanbul Rumeli Üniversitesi Balcı Vakfı ve Sürekli Eğitim Merkezi’nin ortaklığında yürütülen ‘Gençlerle El Ele’ projesinin ikinci deneme testi ‘Türkiye Geneli TYT’ gerçekleşti. Sınav sonuçlarının genel değerlendirmesini yapan İstanbul Rumeli Üniversitesi PDR Uzmanı Bahadır Recep Gündüz, “Sınava giren kadın adaylar, sınava giren erkek adaylardan daha başarılı oldu’’ dedi. 

Sınav sonuçlarını değerlendiren Gündüz, şunları ekledi: 

“TYT’deki Türkçe alt testinde kadınlar daha başarılı olurken, Matematik alt testinde ise erkeklerin daha başarılı olduğu görüldü. Sosyal ve Fen bilimleri alt testlerinde ise büyük bir fark oluşmadı. TYT-2 denemesini geçen aylarda uygulanan TYT-1 sonuçlarıyla karşılaştırdığımızda ise TYT-2’ye giren adayların Türkçe, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alt testlerinde TYT-1’e giren adaylardan daha başarılı olduklarını, Matematik alt testinde ise TYT-2’ye giren adayların, bir önceki denemeye giren adayların ortalamasının altında kaldı. Sonuçları genel değerlendirdiğimizde ise TYT-2’ye giren adayların Matematik testinde TYT-1’ye göre daha fazla zorlandıklarını gördük.” 

“ADAYLARIN NET PUANLARINI ARTTIRMALARI GEREKİR” 

Gündüz, genel TYT puan ortalamasının 206 olduğunu bunun da 120 soruda 30 nete denk geldiğini belirterek, “Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümler ve bazı ön lisans bölümleri için yeterli bir puan gibi gözükse de iyi bir lisans ve ön lisans bölümü okuyabilmek adına adayların net puanlarını arttırması gerekmektedir’’ dedi. 

İstanbul Rumeli Üniversitesi PDR Uzmanı Bahadır Recep Gündüz adayların kalan kısa zamanda netlerini arttırmaları için ise şu önerilerde bulundu;  

“Sınava kadar her gün TYT denemesi çözülmeli ve yanlış cevaplar incelenip analiz edilmelidir. Dilbilgisi kısmında zorlanılan konular tekrar gözden geçirilmeli ve denemenin dışında her gün aksatmadan 30 paragraf soru çözülmelidir. Sosyal ve Fen Bilimlerinde (kavramların ve formüllerin üzerinden geçilmeli, MEB’in yayınladığı kaynaklardan yardım alınarak, farklı kaynaklardan soru çözümü yapılmalıdır. Matematik için, eksik olunan konularda çözümlü örnek sorular incelenmeli, işlem yeteneğini arttırabilmek adına soru çözümleri yapılmalıdır. Zorlanılan konularda, konu anlatım videolarından yardım alınmalıdır. Son 30 gün içinde eski yıllarda uygulanmış TYT ve MSÜ sınav soruları çözülmeli ve analizi yapılmalıdır. Akademik çalışmanın yanında, beslenme ve uyku düzenine de dikkat edilmelidir.’’ 

“DEPREMZEDE BÖLGELERİNİ DE UNUTMADIK” 

“Gençlerle El Ele Projesi kapsamında, deprem bölgelerinden Hatay iline gidilerek 4 ayrı çadır kentte bulunan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere deneme sınavı yaptık” diyen Gündüz, şunları ekledi: 

“Ayrıca depremzede öğrencilerden talep doğrultusunda 3 öğrenciye “Akademik Kariyer Danışmanlığı” ile destek veriyoruz.  Proje kapsamında ilk denemede dereceye giren 10 ikinci denemede dereceye giren 10 olmak üzere 20 öğrenciye akademik kariyer danışmanlığı verdik. Öğrencilerin kendini daha iyi tanıması, meslek seçimini daha sağlıklı yapabilmesi adına çalışmalar rehberlik uzmanı tarafından yürütülmektedir. Online ya da yüz yüze olmak üzere öğrencilerle haftada en az bir defa görüşmeler gerçekleştirilerek haftalık ders çalışma programlarının takibi yapılmaktadır. Ayrıca adayların kaygılarını kontrol edebilmesi ve motivasyonlarını koruyabilmeleri adına destek sağlanmaktadır.” 

“TÜRKİYE GENELİ SINAVIMIZ 7 MAYIS’TA” 

Gündüz son olarak ‘’Ülkemizin her köşesinden üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek vermek üzere planlanan bir proje olan Gençlerle El Ele Projesi kapsamında 2 sınav tamamlanmış olup 3. Sınavlar devam etmektedir. Bununla birlikte 7-14 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde açılacak olan online deneme sınavına katılmak isteyen tüm üniversite öğrenci adayları sabah 09:00-20:00 saatleri arasında istedikleri zaman diliminde online sınava katılabileceklerdir” ifadelerini kullandı. 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla