Spor
Gaziantep FK Başkanı Yılmaz: Hak ettiğimiz yere geleceğiz


Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, ligin ilk 5 haftasını puansız kapatmalarına rağmen toparlanarak alacakları puanlarla üst sıralara doğru çıkış yakalayacaklarına inandığını söyledi.
Son olarak deplasmanda karşılaÅŸtıkları Kayserispor’a yenildikleri için üzgün olduÄŸunu dile getiren Yılmaz, ortaya konan futbolun ise kendisini umutlandırdığını dile getirdi. Kayseri karşısında galibiyet beklediklerini ancak bunun gerçekleÅŸmediÄŸini vurgulayan Memik Yılmaz, “Depremin ardından yaklaşık yedi ay liglerden uzak kaldık. Bu süreç gerçekten yeni sezon öncesi bizleri çok zorladı. Ancak Kayserispor maçının özellikle ikinci yarısında gösterdiÄŸimiz mücadele bizleri gelecek adına umutlandırdı. Ä°lk beÅŸ haftada ne yazık ki henüz on dakika bile dolmadan dört maçta çok erken yenik duruma düştük. Futbolcularımızın belki aşırı hırsından, belki motivasyon eksikliÄŸinden dolayı bu durumla çok sık karşılaÅŸtık. Ancak bunların üstesinden gelecek bir kadroya sahip olduÄŸumuza inanıyorum. Hatalar elbette olacak ama bunların üstesinden geleceÄŸiz. Kayseri karşısında ikinci yarının ilk 20-25 dakikalık bölümünde sayısız fırsatı kaçırmış olmamız belki de bırakın bir puanı galibiyeti kaçırmamıza sebep oldu. Ancak asla bu bizim güzel günlere olan inancımıza darbe vurmayacak. BaÅŸaracağız, baÅŸarmak zorundayız” dedi.
“ETKÄ°LÄ° BÄ°R TAKIM KURDUÄžUMUZA Ä°NANIYORUM”
Transferin özellikle son haftasında 5 oyuncuyu kadroya dahil ettiklerini aktaran Yılmaz, “Hocamız Sumudica göreve geldikten sonra kısa süre içerisinde bir çok önemli transferimizi bitirdik. Ancak bu arkadaÅŸlarımız henüz tam olarak takımla çalışmalarını gerçekleÅŸtiremedi. Oldukça etkili bir takım kurduÄŸumuza inanıyorum. Bu takım kısa süre içerisinde adaptasyon sorununu da arkasında bırakarak hak ettiÄŸi yerlere gelecektir. Teknik heyetimize de, futbolcularımıza yönetim kurulu olarak inanıyoruz. Taraftarlarımızı da bu süreçte üzdüğümüzün farkındayız, umarım Ä°stanbulspor maçını kazanarak onları yeniden mutlu edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.
“KAYSERİ’DE TARAFTARLARIMIZA YAÅžATILANLAR UTANÇTIR”
Kayserispor deplasmanına takımlarını desteklemek üzere gelen taraftarlarına uygulanan muamelenin utanç olduÄŸunu ifade eden Gaziantep FK BaÅŸkanı Memik Yılmaz, “Gaziantep ÅŸehri çok zor günleri geride bıraktı. Ä°nsanların belki de yeniden hayata tutunmalarını, yeniden yüzlerini güldürmeyi saÄŸlayacak olan temel etkenlerden birisi de Gaziantep Futbol Kulübü’dür. Bu anlayışla yaklaşık 300 taraftarımız, otobüslerle Kayseri’ye geldi. Biz ÅŸu ana kadar oynadığımız 4 maçın tamamında rakip tribünler tarafından alkışlarla, desteklerle karşılandık. Depremin ardından gösterilen birlik beraberlik duyguları, bizleri de hep duygulandırdı. Ama üzülerek söylüyorum ki Kayseri’de taraftarımıza gösterilen davranışlar bizleri derinden üzdü. Ev sahibi takım taraftarlarının otobüslerimizi taÅŸlaması, polislerin orantısız güç uygulaması gerçekten özellikle dört haftalık tablonun ardından Türk futboluna yakışmadı. Taraftarlarımıza tekrar geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletiyorum, bizler onların yanında her ÅŸartta durmaya devam edeceÄŸiz. Onların da desteÄŸini yanımızda hissetmek bizler için çok deÄŸerli” dedi.
“CUMA GÃœNÃœ YENÄ° BÄ°R SAYFA AÇACAÄžIZ”
Süper Lig’in 6’ncı haftasında konuk edecekleri Ä°stanbulspor maçında kazanmaktan baÅŸka bir çareleri olmadığının altını çizen Memik Yılmaz, “Takımımızdaki özgüven eksikliÄŸinin ve ÅŸanssızlığın farkındayız. Kayserispor maçının ikinci yarısında gösterdiÄŸimiz futbolu sahaya yansıttığımız sürece bu ligde her takımı yenebilecek güce sahip olduÄŸumuza inanıyorum. Cuma günü taraftarlarımız Sivas ve Galatasaray maçlarında olduÄŸu gibi yine stadımızı doldursunlar. Onların da desteÄŸiyle yeni bir sayfa açıp, hak ettiÄŸimiz yerlere geleceÄŸimize inanıyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Â
