Sosyal medyada bizi takip edin

EYT

EYT’nin çözümü 2023’e mi kaldı?

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Gazeteci Metehan Demir, SüperHaber YouTube yayınında Barış Özkan’ın EYT konusundaki sorularını yanıtladı. EYT konusuna ilişkin açıklamalar yapan Demir, hazırlanan çalışmanın 2022 sonunda, büyük olasılıkla da 2023’te kamuoyuyla paylaşılacağını paylaştı.

Gazeteci Metehan Demir,  SüperHaber YouTube yayınında Barış Özkan’ın EYT konusundaki sorularını yanıtladı. EYT konusuna ilişkin açıklamalar yapan Demir,  hazırlanan çalışmanın 2022 sonunda, büyük olasılıkla da 2023’te kamuoyuyla paylaşılacağını paylaştı.

‘MASADA FARKLI FORMÜLLER VAR’

EYT Federasyonuna üye dernek başkanlarının AK Parti ve MHP ile yaptığı görüşmelerin beklenti yarattığını kaydeden Demir, şunları söyledi:

“Masada beş formül var: İlk olarak kısmi emeklilik üzerinde duruluyor. 9 Eylül 1999’dan önce sigorta girişi yapılan vatandaşlar normal prim günlerini doldurarak emekli olabiliyor. 1999’dan önceki emeklilik şartları masaya aynen geliyor. O tarihte kadınlar için 7 bin 200 erkekler için ise 9 bin iş gününün doldurulması gerekiyordu. İkincisi kesinti yapılarak emekli edilme formülü; çalışanlara sigortalı olabilmek adına kesinti yapılacağı ifade ediliyor. Normalde yüzde 3 oranında bir kesinti uygulanıyorsa daha erken emekli olabilmesi için yüzde 9 oranında uygulanacak. Ya da kalan yıllar için kesinti uygulanabiliyor, kişi normal emeklilik yaşına ulaştığında kesinti son buluyor, normal maaşını almaya devam ediyor. Bir de prim tamamlama sistemi var.”

‘KAZANILMIŞ HAKLARIN İADE EDİLMESİ GEREKİR’

Hazırlanan çalışmanın 2022 sonunda, büyük olasılıkla da 2023’te kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Demir, “Herkes emekli olmak istemeyebilir. Elbette erken emeklilik hoş bir şey değildir ancak vatandaşların kazanılmış bir hakkı varsa bunun da iade edilmesi gerekir. Şu an ön görüşmelerden çıkan taslakları konuşuyoruz. Bunlar bir kesinlik arz etmiyor. 50 yaş ve üzeri vatandaşların işlerini kolaylaştıracak bir planlama hazırlanıyor. Sadece Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı değil aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı da dirsek teması içinde… Hayata geçecek düzenlemenin bütçeye yük olmaması için gerekli önlemler alınacak “diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam