Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

EYT’lilerin isyanı bitmedi! Emekli oldular ama…

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

EYT'lilerin isyanı bitmedi! Emekli oldular ama...
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından açıklanan Emeklilikte YaÅŸa Takılanlar (EYT) konusundaki düzenleme, 2 milyon 250 bin kiÅŸi için emeklilikteki yaÅŸ sınırının kaldırılarak emekli olma hakkının verilmesiyle ilgili önemli bir adımdı. Ancak, maaÅŸlarla ilgili düzenlemenin henüz yapılmamış olması, EYT’lileri yeni bir basın açıklaması yapmaya yönlendirdi.

EYT Federasyonu BaÅŸkanı Arzu Lastikçi önderliÄŸinde Kadıköy Rıhtım Caddesi’nde toplanan EYT’liler, pankartlar açarak ve sloganlar atarak taleplerini dile getirdi. BaÅŸkan Lastikçi, yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye çıkarılmasını önerdi ve diÄŸer emeklilere yapılan zamın sosyal adalet ilkesine uymadığını belirtti.

Lastikçi, yüksek prim ödeyen ve yıllarca emekli olmayı bekleyenlere haksızlık yapıldığını ifade etti. Bu nedenle, en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması ve asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından az olmamasını, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Ayrıca, emekli olmak için gerekli olan hizmet yılı ve prim gününe yaÅŸ haddinin eklenmesi durumuna da dikkat çeken Lastikçi, 2000 yılından önce emekli olanlara uygulanan Ä°ntibak Yasası’nın 2000 yılından sonra emekli olanlar için de çıkarılması gerektiÄŸini vurguladı.

EYT’lilerin bu basın açıklaması, maaÅŸ düzenlemesi beklentilerini ve sosyal adalet taleplerini kamuoyuna bir kez daha duyurmak için önemli bir platform oldu. EYT konusundaki düzenlemelerin, emeklilik sürecindeki milyonlarca kiÅŸinin haklarının korunması ve adil bir ÅŸekilde deÄŸerlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığı açıktır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam