Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

EYT’lilerin Cebinden Gidecek! İşverenler Prim Artışına Hazırlanıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde önemli bir değişiklik başlamak üzere.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde önemli bir değişiklik başlamak üzere.

1 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme, işverenlere sağlanan prim desteğinde köklü bir değişikliğe yol açacak.

Destek Primi Kaldırılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un bazı maddeleri 1 Eylül 2024 itibarıyla uygulanmaya başlanacak. Bu kapsamda, EYT düzenlemesi çerçevesinde emekli olup aynı iş yerinde çalışanlara sağlanan işveren destek primi yüzde 5 oranında kesilecek. Bu geçici madde, Eylül ayında sona erecek.

İşverenler Daha Fazla Prim Ödeyecek

Yeni düzenleme ile birlikte, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na eklenen geçici 95’inci madde de yürürlükten kalkacak. EYT yasasının yürürlüğe girdiği Mart 2023’ten bu yana Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanan primler, bundan böyle işverenler tarafından ödenecek.

İşverenler, 1 Eylül’den itibaren EYT’li çalışanları için asgari ücret üzerinden aylık 1.013 TL daha fazla prim ödeyecekler. Kısa vadeli sigorta kollarında prim oranı ise yüzde 2,5’e çıkarılacak. Bu değişiklikle birlikte, her bir çalışan için asgari ücret kadar, yani en az 50 TL daha fazla prim ödenecek.

Bu yeni düzenleme, EYT’li çalışanların prim yükünü işverenlere aktarırken, işverenler için ek maliyetler getirecek. Bu tarihten itibaren EYT düzenlemesi kapsamındaki çalışanların primleri işverenler tarafından daha yüksek oranda ödenecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam