Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

EYT’de altı aydır maaşı bağlanmayanlar dikkat! Maaş alamıyorsanız sebebi bunlar…

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası kapsamında emeklilik başvurusu yapanlardan bir kısmı, aylık bağlanma işlemlerinin tamamlanmadığını fark etti. Bu durumdaki EYT’lilerin, eksik bilgilerini tamamlayarak işlemlerini hızlandırmaları gerekiyor.

EYT yasası kapsamında emeklilik başvurusu yapanların sayısı, 2 milyonu geçti. Ancak, bu başvurulardan bir kısmı, aylık bağlanma işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle sonuçlanamadı.

Alo 170 üzerinden durumu sorgulayan EYT’liler, dosyalarının beklemede olduğu ya da kaldırıldığı bilgisiyle karşılaştı. Bu durumdaki EYT’lilerin, eksik bilgilerini tamamlayarak işlemlerini hızlandırmaları gerekiyor.

EYT yasasına göre, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların yaş şartı olmadan emekli olmaları kazanılmış hak olarak görülüyor. Ancak, bu kişilerin, emeklilik için gerekli prim ve hizmet süresini tamamlamış olması gerekiyor.

Eksik primi veya hizmet süresini tamamlamayan EYT’lilerin, bu eksiklikleri tamamlaması gerekiyor. Ayrıca, SGK’ya olan borçlarını da ödemeleri gerekiyor.

Eksik bilgilerini tamamlayan EYT’lilerin, başvurularını yeniden yapmaları gerekiyor. Başvuruları yeniden yapılan EYT’lilerin, aylık bağlanma işlemlerinin tamamlanması için ortalama 2 ay gerekiyor.

EYT’liler, işlemlerini hızlandırmak için SGK müdürlüklerine başvurarak, uzmanlardan destek alabilirler.

İşte, EYT’lilerin aylık bağlanma işlemlerini hızlandırmak için yapabileceklerini sıraladık:

E-devlet üzerinden “EYT evrak beklemede, dosya kaldırıldı” yazısıyla karşılaşanların, Alo 170 üzerinden durumunu sorgulaması gerekiyor.

Eksik primi veya hizmet süresini tamamlamak için, SGK’ya başvurulması gerekiyor.

SGK’ya olan borçlar, anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebiliyor.

Başvurular yeniden yapılarak, işlemlerin hızlandırılması sağlanabilir.

SGK müdürlüklerine başvurarak, uzmanlardan destek alınması tavsiye ediliyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam