EYT

EYT maaşlarının akıbeti belli oldu Bakan Bilgin’den EYT’lileri kızdıran açıklama!

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin 3 yıl önce yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, “O zaman yaş ortalaması düşüktü, sistem bunu kaldıracak durumda değildi” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haber Global canlı yayınında EYT konusunda açıklamalarda bulundu.

Bilgin, şunları söyledi:

“EYT yaklaşık 20 yıllık bir sorundu. Cumhurbaşkanımız nerdeyse 3 yıl önce benim bu konuyla ilgili bir çalışma yapmamı istedi. O zaman yaş ortalaması düşüktü, sistem bunu kaldıracak durumda değildi. Bunu insanlar anlamıyor, saçma sapan laflar söylüyorlar. Biz hazırlığı pandemi öncesinde yapmaya başladık. Yaş ortalaması 50 oldu, daha düşük olsaydı yapamazdık. Uygun zaman bu, biraz daha beklenebilirdi ama bu haksızlık bir an önce giderilsin istedik. 50 yaş dengeyi yürütebileceğimiz bir yaş. Yaklaşık 1 milyon civarında kişinin maaşları bağlandı, bağlanamayanlar hızla bağlanıyor, ikramiyelerini alacaklar. Bağlanmayanlar hem ikramiyelerini, hem de birikmiş maaşlarını alacaklar. Kimsenin bir hak kaybı yok.”

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:

SAYFAMIZ: https://www.facebook.com/2000sonrasisgk

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

GRUBUMUZ: https://www.facebook.com/groups/3132533630405174

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version